Hvad gør lilla ved os?

For nogle uger siden kunne man i nærheden af, hvor jeg bor opleve dette syn.   Det sjældent, man ser så meget lilla på en gang. Øjet er bare ikke vant til det.  En franskmand, der vant til lavendel marker har det nok anderledes. Dette var en purløgmark. Meget smukt! Selvfølgelig måtte jeg hen og sidde og meditere i den oplevelse. Oplevelsen gav en ro og en opløftet stemning i sindet.   Jeg har spurgt en af mine facebookvenner, der en ekspert indenfor Read more [...]

Madopskrifter fra arrangementet “Spis mad med hyld og eventyr”

  Juni måneds naturdag var igår, med temaet "Spis mad med hyld og eventyr". Ovenover ser I vores "Hemmelige magiske hyldeplukke sted", hvor der duftede helt brusende af hyld og midsommer. Her fik deltagerne læst eventyret "Hyldemor". Vi havde en skøn dag med det skønt vejr. Jeg har lovet deltagerne opskrifterne  og de kommer her på bloggen, så flere kan få gavn af dem.   Vegetariske grillspyd med aubergine, squash, tomat og forkogte kartofler skåret i tern. Read more [...]

Krydderurter sætter kulør på tilværelsen

Fingerbøl(Digitalis), giftig, men alligevel en gammel lægeplante. Der udvindes hjertemedicin af planten Jeg elsker krydderurter og lægeplanter. Derfor har jeg også for nogle år siden oprettet facebook gruppen "Urtekundskab", som omhandler krydderurter og vild mad. Da jeg oprettede den var det for, at snakke med andre om de to emner, der interesserer mig rigtigt meget. Nogle måneder senere bliver jeg sygemeldt med stress. Jeg nægtede, "at trække stikket helt ud" og mistet min kontakter Read more [...]

Gratis mindfulness øvelse

Her er et (stadig) nyt online blad I måske ikke kender, men så kan I glæde jer. Snup pc'eren med over i sofaen og hyg jer med nogle gode artikler. Jeg har skrevet min første artikel til bladet og jeg tror ikke det bliver den sidste 🙂 Temaet denne gang var "Muligheder" og jeg skriver om den ekstra mulighed, der ligger i at lave mindfulness ud i naturen og få ekstra udbytte af begge dele. Der er en lille øvelse i artiklen, du skulle prøve at gå ud af gøre. Det lyder ikke af så Read more [...]

Meditation midt i en rapsmark

Forlenden dag var jeg i lidt Pippiagtigt humør, for jeg havde utrolig lyst til at gøre noget jeg ikke havde gjort før, helst noget fjollet. Dagen før havde jeg på min hunde lufter tur, set et spændende hul midt inde i en rapsmark, et uforstyrret sted. Det fik jeg lyst til at udforske alene, for jeg trængte til at være alene, det har man nogle gange. Så jeg fik den ide, at jeg kunne lave en meditation i dette "gule lys hav". Så på med røjserne og ned over min egen mark til Read more [...]

Opskrifter fra ”Spis mad med gran” 11. maj 2014 i Mindfulnesshaven

  Nye granskud!       Mælkebøttesaft (fra bogen Naturens spisekammer af Anette Eckmann) 100 mælkebøtte hoveder(Kun kronbladene/det gule) 1 ½ l vand Koges i 15 min og stødes derefter efter smag med citronsaft og sukker.   Speltotto med graneddike(fra bogen Mad med gran af Julie A Swane og Johanne S. Bjørndahl) Til 4 per. 2dl perlespelt 300g blandede svampe 1 stort løg 3fed hvidløg Olivenolie 50g smør Ca. Read more [...]

Naturdag om gran og mindfulness

  Maj måneds naturdag var igår og gik rigtigt godt. I sidste måned stod temaet på brændenælder, men nu var det grandskuddene vi var ude efter. Jeg havde været meget bekymret for vejret, der varslede masser af regn. Så vi havde også stillet en en lavu(stort telt) op , så vi kunne spise i tørvejr. Men det blev slet ikke nødvendigt. I de tre timer vi var samlet var vi så heldige med vejret, resten af dagen regnede det. Jeg havde til dagens tema inviteret Julie Read more [...]

3. vigtige spørgsmål omkring accept

For nylig var jeg i Haverefugiet i Sorø for, at komme med et lille oplæg om" Find styrken til accept af egne vilkår i naturen". Noget af en titel ikke? Ja! jeg forslog bare, at komme med et oplæg om "Accept" en af de vigtigste principper, syntes jeg indenfor mindfulness. Men inden jeg havde talt færdig i telefon med Ella, som ejer Haverefugiet så havde mit oplæg fået den fantastiske titel. Jeg startede med at fortælle lidt om min egen vej ud af stress. Det altid rart at høre at Read more [...]

Var i radioen i dag

Kl. 8.00 stod jeg i Næstved og skulle i P4. Hold da op jeg havde været tidligt oppe sådan en søndag! Det bare ikke der, man kommer for sendt, når man skal på to gange direkte. Jeg var fundet og inviteret på grund af, at  jeg praktiserer shamanisme(natur spiritualitet) og har gjort det i 22 år. Da det i dag var "Skovens dag" var de nysgerrige i, at høre, hvad sådan en som mig, kan finde på at lave ude i skoven. Værten var Morten Dam Sørensen(tidligere Morten Mauritson fra Kernesund Read more [...]

Opskrifter fra arrangementet “Vild mad for begyndere” 26. april 2014.

Urtesalt En håndfuld salt blendes med en håndfuld let hakket ramsløg. Lægges derefter ud på en flad tallerken, til tørre i solen. Du kan nulre det lidt engang imellem til det er tørt. Så kan det puttes på glas.  2. Urtedeller(vegetariske) Cirka en liter brændenælde puttes i en skål/gryde, der tåler varme og overhældes med kogende vand i 2 min. Vandet hældes fra og brændenælderne brænder ikke mere og kan vrides for det meste vand. Derefter hakkes de så fint, som muligt. Cirka Read more [...]