040

 

Juni måneds naturdag var igår, med temaet “Spis mad med hyld og eventyr”. Ovenover ser I vores “Hemmelige magiske hyldeplukke sted”, hvor der duftede helt brusende af hyld og midsommer. Her fik deltagerne læst eventyret “Hyldemor”.

Vi havde en skøn dag med det skønt vejr. Jeg har lovet deltagerne opskrifterne  og de kommer her på bloggen, så flere kan få gavn af dem.

 

036

Vegetariske grillspyd med aubergine, squash, tomat og forkogte kartofler skåret i tern. Grønsagerne var vendt i en lage af 1 dl hyldeblomst saft og 1 dl olivenolie, og salt og peber og trukket i det natten over. Næste dag sat på spyd og varmet/grillet i ovnen.

033

En grøn salat af: Et halvt købe salat hoved, alm. grøn salat fra haven, en købe agurk i tern, en rest kogt broccoli, lidt portulak fra haven, lidt rukula salat fra haven og lidt kronokseøje fra haven. Både som friske grønne blade og pyntet med de gule blade. Der blev også pyntet med nogle æblerosenblade.

 

002

Sådan ser Kronokseøje ud.

032

Et Rosmarinbrød: 4 dl lunken vand blandes med 2 dl durum mel , 10.g gær og 2 spsk. olie og står natten over. Næste dag blandes 2 dl vand 10.g gær og hvedemel i dejen til det bliver en sammenhængende masse. Lidt klistret. Dejklumpen drejes lidt rundt i olivenolie og hæver en time. Hældes nu forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir. pensles med olie, drysses med groft salt og rosmarin. Bages ved 200 grader til det er gyldent, cirka 20.min varmluftsovn.

041

Hyldeblomst pandekager: 4 æg, en øl, 50 g smeltet smør,2 dl mælk, lidt salt , 2 spsk. sukker og sigtet speltmel til det har en god pandekage dej konsistens. Til sidst klippes to duske hyldeblomster i. Steges på en pande i smør.

Spist med jordbær trukket natten over i oreganosukker efter Klaus Meyer opskrift(lidt frist oregano og sukker blendes sammen). Eller syltetøj lavet af det der blev til overs ved hyldeblomstfremstillingen. Altså blomster og citrus blendet sammen med lidt ekstra sukker og så det klar. Eller sirup af rose eller hyldeblomst eller lidt af det hele som på foto.

025

Hybenrosesaft: Laves helt som hyldeblomstsaft, hvor hylden udskiftes med en mase hybenrosenblade(cirka en frost pose).

Du kan putte isterninger i saften med blomster i. Jeg havde Bellis i.

027

Hybenblomst sirup: En flaske hyldeblomstsaft koges ind til det ligner sirup, i en gryde.

023

Hybenrose sirup: En pose hyben blomster hældes over med vand til det dækker. Det får et opkog og trækker natten over. Næste dag hældes sukker i cirka 1-2 dl og det koger svagt ind til det ligner sirup.

024

Gulddråber -hybenrose sirup

010

 

God fornøjelse!