007

Vi har fået høns og  vi har haft dem i en måned. Nu har også kun boet på landet i snart 11 år, så det var måske på tide.

Vi meget glade for dem. Det total mindfulness, at have høns.

“Tag dog og anskaf dig nogle høns”! Siger Signe Wenneberg, hver gang hun kan komme til det. Det samme vil jeg  sige efter kun en måned.

040

Efter 14 dage begyndte de så småt, at lægge æg, nogle af dem. Æggene var lidt små i starten. I går lagde de 10 høns 11 store flotte æg, så nu svømmer vi i æg. Det er lidt morsomt, så nu vi lever af æggekage, omelet, blødkogte æg, hårdkogte æg, hjemmelavet is, marengskage…….  🙂 . hold da op, man kan sige de er flittige.

022

Hønsene spiser også meget af vores køkkenaffald og resten kommer i kompostbeholderen, så der ikke noget med madspild her.

Har du fyldt en spand med ukrudt vil de også gerne have det. Ellers spiser de noget æglægnings foder og lidt standskaller og drikker en masse vand her i varmen.

Racen hedder Isa Warren

015

De er utrolig tillidfulde og deres lyde er meget afstressende at høre på.

Sjovt er det også, at høre, når en har lagt et æg om formiddagen, så skal hele gården høre det, det tager cirka et minuts tid indtil den næste lægger et. Jeg kalder det “pralerunden”.

012

Eneste minus er at vi ikke bare kan have dem til at gå frit rundt. Jeg syntes det ser så hyggeligt ud de steder hvor høns kan det. Tror vores jagthund ville fare rundt og fange dem og de ville nok også hurtigt ordne vores køkkenhave/have.

Efter jeg har set, hvor flot en høne er, der går i et bur der er stort nok.  Hvor der stort set ingen hakkeorden er, så  syntes jeg det endnu mere skrækkeligt, at se billeder af burhøns. Fatter ikke det er tilladt.

Næsten hver dag giver vi vores høns lidt udfordring,  vi smider noget ind til dem, og på sigt vil vi lave mindre dags flytbare indhegninger. Så kan de hjælpe os lidt med ukrudtet.

Vi er også igang med, at samle hønselort til den fedeste kompost gødning.

 

027

Sidst og ikke mindst er de sjove og komiske, at sidde og iagttage. Kan godt forstå, at der er lavet flere tegnefilm med høns i hovedrollen. For bare at nævne “Flugten fra hønsegården” med Walter og Trofast.

035