Bogen: Naturens cirkel- sådan forbinder du dig til naturen


Mit “hjertebarn” udkom den 18. marts 2023, nemlig min allerførste bog “ Natur cirklen- sådan forbinder du dig med naturen”.

Hvis det ikke havde været for dig, der læser med på Instagram og måske min blog eller en af mine andre sociale medier, så havde der nok slet ikke været en bog. For det var igennem mit skriveri med nyhedsbreve, blogindlæg og indlæg på soMe , at jeg fik modet og ideen til at skrive noget størrer. Så tak for, at du er med og følger mig.
Nu har jeg lavet en bog til dig. En bog der kan hjælpe dig med noget af det mest naturlige i verden. At høre fuglenes sang igen, mærke solen på kinderne, se haren i krattet, smage brombærrets sødme og dufte når efteråret kommer. Simpelhen, at åbne dine sanser for naturen. Så du igen kan forbinde dig med noget større og mærke den healing, der er i naturen.

 

Talen fra min bog reception i maj 💚
Jeg vil godt sige et par ord.
Først takke nogle personer og derefter fortælle lidt om bogprojektet

Først vil jeg takke jer, der er kommet her i dag, det betyder rigtig meget for mig.

I bogen mangler den der side, “Jeg vil gerne takke,” så den kommer her. Både til nogle der er til stede og til nogle der ikke er tilstede

Først vil jeg takke min mand, der har lagt øre til denne her bog i flere år. For en masse tålmodighed med at rette, læse korrektur og hjælpe med de der omvendte ordstillinger.
”Du skriver jo norsk,” er en sætning jeg har hørt nogle gange. Indimellem er diskussionerne gået så højt så man skulle tro, at vi skulle skilles.

Så vil jeg takke min datter og min veninde for at tro på projektet. I ved, man skal omgive sig med mennesker, der bakker en op og tror på en.

Jeg vil takke Solveig Mørtz for et udemærket skrive kursus, i Holbæk. Kurset dukkede op dagen efter jeg havde tænkt:”Jeg tror jeg vil skrive en bog”. Den slags er jo ikke tilfældigheder, men guidlines for mig. Kurset hed “Skribentens helterejse”.
Det var også hende, der kom med den første redaktør udtagelse, der gav mig blod på tanden til at forsætte.

Jeg vil takke Mette Holbæk og Julia Lahme for deres online skrive kursus, der hed “Få dit navn på forsiden af en fagbog,” et kursus, som jeg har hørt igen og igen. Mette Holbæk gav mig næste redaktør udtagelse til at gå videre med bogen.

Jeg vil takke bibliotekar Vibeke Sølling, som jeg hyrede til, at læse korrektur… efter Teddy. Vibeke er en af mine tidligere kursister.

Jeg vil takke psykoterapeut Lizl Rand for, at skrive forord til bogen, hun bruger selv naturen til sine walk and talk med sine klienter.

Så vil jeg takke Andreas fra Wadskjær forlag, for, at ville udgive min bog. Han gav også lov til, at det er mine egne fotos der er med i bogen.

Jeg vil takke Bodil Pinholt for, at komme ud og lave et interview med mig til Ringsted lokalblad og også sørgede for det kom i sorøavis og sjællandske medier

Anabella Rerup for allerede, at have haft mig til, at fortælle om bogen, i hendes podcast
“Det spirituelle kompas”

Sidst vil jeg takke en af mine nuværende kollegaer Susanne for at købe første bog og sige, at hun ville have den signeret, hvilket jeg blev helt paf over, for det havde jeg slet ikke tænkt på, at man gjorde.

Det har været en lang proces fra, at jeg fik ideen til bogen og at jeg nu står her med den.

Jeg havde sat et år af til, at skrive bogen og det overholdt jeg. Bogen gennemgår alle årets 12 måneder og jeg havde sat mig for, at skrive om hver måned i den aktuelle måned…..så jeg var i den rette stemning.

Så blev manuskriptet først rettet af Teddy og så af Vibeke.

Derefter skulle den sendes ud i verden til de forskellige forlag. Heldigvis var jeg blevet advaret af flere om, at jeg måske skulle sende til 10 forlag før der var bid og man bare skulle blive ved. 

Et forlag må havde den i tre måneder før de svarer en om de er interesseret og man må kun sende ud til en af gangen, så på den måde kan der hurtigt gå et år.

Jeg tror, at det var godt, at jeg lige på dette stadie af processen er indehaver af en masse stædighed og tålmodighed.

Men pludselig dukkede forlaget Wadskjær op og de svarede samme dag, som jeg sendte til dem, så jubiiii, sådan kunne det også være.

Nu gik der så næsten et år. Med, at vente på, at Andres blev klar til min bog, der var en del bøger foran mig. Dette forlag er et 1. mands forlag og Andreas har udgivet 50 bøger på et år. Så pludselig her ved årsskiftet så gik det hurtigt og i et par måneder var jeg i daglige e-mails kontakt med forlaget og bogen endte med at udkomme til den planlagte dato 18. Marts 2023. Det har været lidt underligt, at kommunikere med en fra et forlag, som man aldrig har mødt i virkeligheden.

Hele ideen med, at skrive en bog, startede med, at jeg tænkte “At det nok var meget godt at have en bog,” når jeg kikkede rundt på andre selvstændig. Det kunne måske åbne nogle døre, hvilket jeg også håber denne her bog vil. Så tænkte jeg det kunne være godt, at have en bog til mine kursister på min 1. Årige uddannelse og til sidst tænkte jeg, at rigtig mange kunne få gavn af den.

For nylig, sagde en til mig, at man skriver vel en bog fordi man har et budskab, som man gerne vil ud med. Det er rigtigt og mit er “At jeg tror, at mange af vores livsstils sygdomme, herunder stress, skyldes, at vi har bevæget os for langt væk fra naturen” og jeg vil gerne med bogen, hjælpe dig tilbage på sporet igen.

Naturen har en healende virkning, det er derfra vi alle stammer (og vi er ikke adskilt fra naturen, vi er selv natur).

Vil du dedikere dig til denne proces, så er bogen her, men jeg har også lavet et helt nyt online sommer kursus, der starter til juni…..så …..”sæt i gang” Juhu….. 

Bogen kan fåes på Wadskjær forlag