Den Challenge gav jeg mig selv i starten af august 2023 og midt i december 2023 har jeg bestået.

Jeg lovede, at skrive lidt om det.

Ideen

Ideen fik jeg i forbindelse med at,  jeg tidligere samme år blev færdig uddannet “Ayurvedisk sundheds og livsstilskonsulent “. På uddannelsen deltog der flere, der enten var Yogalærer eller havde gået til yoga i mange år. Det kan jeg jo godt forstå da yoga og ayurveda ligesom er i samme “familie”. På uddannelsen havde vi en del undervisning i yoga og blev opfordret til at praktisere det. Jeg følte mig lidt fortabt her og skrev i min eksamens opgave, at jeg enten ikke ville inddrage det eller bruge en gæstelærer på mine fremtidige arrangerer og kurser. I min tilbagemelding skrev min ene underviser Maria Juhl, at det behøvede jeg slet ikke…..jeg tænkte nå okay?….det forstår jeg da ikke, jeg er jo stiv som et brændt. 


 

Men ubevidst gav det mig alligevel noget, at hun havde skrevet det. Jeg fik i hvert fald modet til ikke helt at opgive det og jeg gav mig selv den udfordring, at komme på yoga måtten i 100 dage. Jeg har i mellemtiden også afholdt et arrangement, hvor jeg inddrog yoga. 

Jeg ville jo gerne blive bedre til yoga. Måske så meget, at jeg fik mod på at tilmelde mig et begynder yogahold og ikke føle mig helt fortabt fra starten af. Kender I det, at tilmelde sig et begynderhold og så viser det sig, at alle er ret gode…..?

Sidst og ikke mindst så vidste jeg, at min krop ville have godt af det. Efter to nye hofter, og en ryg der også har nogle små skavanker.

Hvordan er det så gået

Jeg føler mig stadig ret stiv, men jeg kan mærke, at jeg er blevet bedre/ mere smidig og min mand kan også se det.

Der har været en masse øvelser, som jeg måtte springe over (og stadig springer over), fordi jeg ikke kan dem. Min krop har sine begrænsninger. Så jeg har fokuseret på dem jeg kan.

Jeg har lavet yoga hjemme på stuegulvet til yoga programmer, som jeg fandt på nettet. Det har været begynder yoga programmer. Eller nogle, der fokuserede på f.eks skulder og nakke, hvis jeg havde ondt der den pågældende dag. Jeg har også engang fået  yoga lærer Jørn fra Kbh. Yoga til, at indtale et program til mig og mine specifikke skavanker, det har jeg også brugt meget. I december fandt jeg en gratis online yogajulekalende hos “ Yoga med Signe”. 

Jeg har fortsat efter de 100 dage var overstået. For nu var jeg blevet så glad for min lille morgen praksis, der er ca. 15-20 min hver morgen.

Jeg syntes yogaen får vækket min krop om morgen, jeg får strukket ud og yogaen hjælper på mit humør. 

Da min krop har to rimelig nye hofter og en ryg med lidt skavanker, kan jeg sige, at jeg har mindre ondt i ryggen og kan gå meget længere nu. Jeg føler mig stærkere. 

Det er tilfredsstillende, at havde min lille yoga praksis og min ugentlige styrke træning nu hvor jeg har et ret stille siddende job.

At lande på måtten

En ting jeg ikke havde tænkt over, da jeg gik igang var, at jeg fik kikket lidt “ind af” hver dag. Jeg havde kun tænkt på den fysiske del. Men hver dag får jeg sat mig på yogamåtten, fokuseret på min vejrtrækning og mærket efter hvordan jeg har det. For det er også en del af yogaen. 

Det ser jeg, som en lille selvforkælelses praksis, at starte dagen med. 

Yogaen gør noget godt for både ens krop og dit sind og er en god måde til, at berolige nervesystemet på.

Yoga – er en livsfilosofi, en guideline der giver os redskaber til at leve et sund og positivt liv. Et redskab der kan hjælpe os til at komme tilbage til vores natur, så vi bliver glade og sunde.