Som inspiration til dette blogindlæg, har jeg siddet og kikket mine fotos igennem for 2023. Jeg tager mange fotos, så det var en fin lille rejse, at gennemgå dem. På den måde blev jeg husket på alle de skønne ting, der har været.

Ofte syntes jeg ikke, at der er sket så meget ved årets afslutning, men det har der altså, for mit vedkommende.

(Jeg vil i dette skriv holde mig til min nære verden, for hvad der er sket ude i den store verden er fyldt med en masse sorg. Mon ikke hele verden gennemlever en stor transformation?)

Det har faktisk været noget af et år, på den gode måde.

De fire største begivenheder for mit vedkommende kommer her i tilfældig rækkefølge.

Nyt job

 

Her er jeg på demens ven konference i Odense

 

Som nogle af jer ved, så arbejder jeg både som ansat og selvstændig. Hvilket jeg har gjort igennem alle de 10, snart 11 år, hvor jeg også har været selvstændig.

Hvis vi går helt tilbage til slutningen af 2022, så blev mit job i aktiviteten på et plejecenter sparret væk. Hvilket jeg blev rigtig ked af, jeg havde været ansat der i 5 år. 

Men inden for samme måned blev jeg ansat igen af den selvsamme leder, da de manglede en koordinator til et projekt. Det var et projekt med hjemmeboende demente og deres pårørende. Det startede jeg på i januar 2023. Sjovt som tingene nogle gange kan tage en drejning man slet ikke regner med.

Det har været et utroligt udviklende job, hvor jeg næsten dagligt har skulle sætte mig ind i nye ting og indhente en masse ny viden. Men også et meget meningsfyldt job, hvor jeg tager på hjemmebesøg, matcher aktivitetesmakkere med passende borgere, arrangerer busture, underviser pårørende i demens, har pårørende grupper og meget mere. Da det er et projekt, så har det desværre også en slutdato og det var i første omgang her ved årsskiftet. Men vi har været så heldige og fået overført de sidste penge og forsætter til og med november 2024.

Mind4nature

Fra min bogreception

Alt det jeg lærer i mit ansatte job, smitter selvfølgelig af i mit selvstændige virke. Så det er bestemt ikke nogen dårlig cocktail.

En af de helt store ting, der skete i her i år var, at jeg udgav min første bog “Naturens cirkel- sådan forbinder du dig med naturen.” Det var en ubeskrivelig rar fornemmelse, at sidde med sin egen bog i hånden. 

Det førte til en fin bogreception i en bålhytte på min gamle arbejdsplads, hvor jeg har arbejdet engang, som naturvejleder. Så blev den cirkel på en måde sluttet. 

Jeg har udfordret mig selv med, at deltage på en cafe i Holbæk, hvor forfattere kunne læste op af deres bog.

På en cafe i Sorø har jeg også læst op af min bog, jeg har været med i en podcast om bogen, stået på en lille messe på Tuse næs og solgt bogen og deltaget i en inspirationsdag i Bagsværd med et oplæg.

Så bogen har ført mig lidt omkring.  Det sidste har været to online bogkurser, omhandlende noget af bogens indhold. 

Af andre ting kan nævnes, at hold 6. på Natur og stressvejleder uddannelsen sluttede og Conni fra hold 6. og jeg arrangerede et  super netværksmøde hos hende, i det netværk der hedder “ Havesalon netværket”, der er for dem der bruger naturen som helbreder. Du kan du også være med, hvis du arbejder indenfor det område.

Jeg har også haft mit årlige netværksmøde for de tidligere deltagere på Natur og stressvejleder uddannelsen, hvor det altid er rørende at gense dem igen. I år var vi på en dejlig to timers skovbadning med instruktør og på cafe bagefter.

Efteruddannelse

Jeg syntes det er vigtigt som selvstændig ind imellem, at videreuddanne mig.

Så i foråret afsluttede jeg min uddannelse til “ayurvedisk sundheds og livsstils konsulent”.

Det har i den grad også udviklet mig og givet mig en helt ny styrke.

Uddannelsen førte til, at mit studiehold gerne ville have mig til at undervise dem en dag i  shamanisme, hvilket de også blev.

Jeg har indtil videre nået, at afholde 1. hyggelig ayurvedisk inspirationsdag, som der vil komme flere af i det kommende år.

Derudover har min uddannelse til Natur og stressvejleder fået et drys ayurveda ud over sig. Sådan at især hele mad delen nu giver mening. Men da Ayurveda også er en måde, hvor man lærer, at følge naturens rytme, så der giver det ekstra god mening.

Barnebarn

 

Sidst og ikke mindst har jeg fået mit første barnebarn og en nyt titel som mormor. Det har skam også været noget af en oplevelse og transformation. Først, at støtte sin datter i at være gravid og nu mor. Derfor har jeg besøgt hende og barnebarnet hver uge på min fridag, hvor vi har hygget os sammen.

Jeg har tænkt flere gange over, hvor langt væk vi er kommet fra, at kvinder lærer af hinanden og ofte fra generation til generation om kvindesager. Især hvis man gerne vil følge den naturlige vej.

Den nye titel har også sat gang i nogle kreative processer med at strikke en del igen og med, at tegne og male igen. Er igang med tegningerne til en lille bog til mit barnebarn. 

Det sidste fantastiske der lige er sket, var at den lille med sine forældre var på sin første ferie her på landet hos os og holde sin første jul.

Der har været andre fine ting og oplevelser igennem året, men jeg vil holde mig til de her i denne omgang.

Så alt i alt et transformerende år på mange niveauer.

Jeg vil bruge lidt tid i juledagen på, at stirre ind i brændeovnens dansende flammer. Lidt gået i stå og lidt gået i hi, for at samle kræfter til at starte på 2024.

Til sidst vil jeg ønsker jer alle et godt  og lykkebringende nytår!