September måned i Mindfulness havens guide

Hver måned året igennem gør jeg mig nogle tanker og udfører nogle ting i haven. Som noget nyt i 2017, så vil jeg gerne indvie dig i det. Sådan, at du (hvis du er haveejer) kan blive inspireret og få lyst til, at lave din egen Mindfulness have. Hvor du kan finde helse i krop og sjæl.

Du kan følge med her på bloggen trin for trin.

Cirka en gang om måneden vil der komme et blogindlæg omhandlende dette emne.

Januar indlægget kan du genlæse HER

Febuar indlægget kan du genlæse HER

Marts indlægget kan du genlæse HER

April indlægget kan du genlæse HER

Maj indlægget kan du genlæse HER

Juni indlægget kan du genlæse HER

Juli indlægget kan du genlæse HER

August indlægget kan du genlæse HER

I september besøgte jeg Danmarks eneste forsknings baseret terapiskovhave. Den ligger i Hørsholm og hedder Nacadia. Her forskes i sammenhængen mellem natur, sundhed og design ud fra et forebyggende og behandlende perspektiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi blev også vist rundt i Helseskoven Octovia. Skoven er primært designet til mennesker , som oplever stress i deres hverdag. Du kan til hver en tid tage op og se helseskoven, der ligger i Arboretet. Men terapihaven må man ikke bare gå ind i.

Helseskoven består af 8 rum, der hver især repræsenterer en oplevelsesværdi. Ud fra en analyse viser disse 8 rum sig værdifulde. Underholdning og service, fælled/folkeligt, artsrig, fredfyldt, kulturhistorisk, rumligt, vildt og fristed.

Jeg syntes det kunne være sjovt at se, om jeg kunne finde de 8 rum i min egen have. Du kan prøve det samme hjemme hos dig selv.

Du kan læse meget mere om de 8 rum HER

 

 

 

 

 

 

 

 

Artsrig

Jeg har valgt mit område med Permakultur, da der er en stor blanding af planter, træer og buske.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fælled/folkeligt

Folkeligt indeholder plads og udsigt. Derfor valgte jeg et sted hvor man har god udsigt over vores grund og det landskab vi bor i.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trygt

Jeg har valgt en siddeplads vi har inde i en piletunnel. Bagved er der hegn, så der kan ikke komme nogle ind.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rumligt

Dette var svært at fotografere. Men det er inde under nogle store trær. Der er lidt skovområde og man har fornemmelsen af at komme ind i et rum

 

 

 

 

 

 

 

 

Fristed

Her valgte jeg pavillionen med blåregn. Her kan man sidde uforstyrret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vildt

Vores gamle lille frugtplantage vokser vildt, med højt græs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturhistorisk

Jeg valgte stalden, da den udståler en svunden tid. Jeg kunne også have valgt bindingsværks siden på vores hus (det er der kun på bagsiden af vores hus).

 

 

 

 

 

 

 

 

Underholdning og service

Jeg valgte gårdspladen, hvor vi ofte samles, spiser o.s.v

 

En del terapihaver rundt i landet er bygget op efter dette design.