Juli måned i Mindfulness havens guide

Hver måned året igennem gør jeg mig nogle tanker og udfører nogle ting i haven. Som noget nyt i 2017, så vil jeg gerne indvie dig i det. Sådan, at du (hvis du er haveejer) kan blive inspireret og få lyst til, at lave din egen Mindfulness have. Hvor du kan finde helse i krop og sjæl.

Du kan følge med her på bloggen trin for trin.

Cirka en gang om måneden vil der komme et blogindlæg omhandlende dette emne.

Januar indlægget kan du genlæse HER

Febuar indlægget kan du genlæse HER

Marts indlægget kan du genlæse HER

April indlægget kan du læse HER

Maj indlægget kan du læse HER

Juni indlægget kan du læse HER

Nyd sommeren

Det ferietid, så derfor skal du også huske, at holde ferie og nyde din have. Alt for mange haveejere knokler løs i haven hele tiden og glemmer helt at nyde.

For nu sker der det i haven, som du har ventet på hele foråret. Det er nu du skal nyde alle de planter, som du har sået og passet frem til nu.

Jeg nyder nyopgravede kartofler, friske løg, rødbeder og gulerødder i køkkenhaven og blomsterne i haven. Jeg nyder, at ligge på en madres og sole mig og lytte til biernes summen.

Bær i haven

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg nyder en masse forskellige bær. Har du ikke bærbuske i haven, så vil jeg anbefale det. Bær er meget sunde. Når buskene har en vis størrelse, så giver de masser af bær. Det er meget bedre end at bruge en formue på små bakker fra supermarked, og du ikke ved om de er sprøjtet. Bær kan bruges til så meget for eksempel: grød, frugtgrød, syltetøj, smoothie, fryse ned, desserter, rå lige fra busken, som pyndt i salater m.m, så det er bare om at være kreativ. Jeg syntes der er noget afslappet over at høste dem.

Inviter gæster i din have

Har du venner/familie, der ikke selv har en have? så vil de elske, at blive inviteret til din have. Nok også venner, der har en  have. Man kan jo inspirere hinanden, dele frø, tips og ideer.

At spise udendørs

Jeg elsker, at spise de fleste måltider udendørs, og regner det så spiser jeg i drivhuset. Det er der en vis stemning over. Faktisk opholder vi os næsten ikke i huset om sommeren, men er flyttet udenfor. Dog er vi ikke gået så lang som at sove udendørs, det ved jeg, at der er nogle der gør.

 

Besøg andre haver

Brug ferien til at besøge andre haver. Haveselvskabet har mange medlemmer, der hvert år åbner deres have for offentligheden. Det kan du læse om i det blad der hedder Haven.

Jeg selv tog til Fredesborg slot i år, for at se deres urtehave og orangeri. Der er kun åbent i juli måned. Herunder kan I se stemningsbilleder derfra. Et besøg jeg kun kan anbefale.

 

 

 

 

 

 

 

 

Heover ses noget af den kongelige have og deres hundegravsten, hvor alle royale hunde bliver skrevet på, når de dør

 

 

 

 

 

 

 

 

Herover er rosenøen og et meget gammelt tulipantræ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Herover er der et tulipantræ og urtehaven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herover ser i urtehaven, hvor grønsagerne står snorelige og der er ikke et ukrudt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herover ser i organgeriet og nogle meget faverige liljer, som de nok bruger til buketter.

 

Se også en video af en skøn rosenalle´(sæt gerne lyd på) HER