August måned i Mindfulness havens guide

Hver måned året igennem gør jeg mig nogle tanker og udfører nogle ting i haven. Som noget nyt i 2017, så vil jeg gerne indvie dig i det. Sådan, at du (hvis du er haveejer) kan blive inspireret og få lyst til, at lave din egen Mindfulness have. Hvor du kan finde helse i krop og sjæl.

Du kan følge med her på bloggen trin for trin.

Cirka en gang om måneden vil der komme et blogindlæg omhandlende dette emne.

Januar indlægget kan du genlæse HER

Febuar indlægget kan du genlæse HER

Marts indlægget kan du genlæse HER

April indlægget kan du genlæse HER

Maj indlægget kan du genlæse HER

Juni indlægget kan du genlæse HER

Juli indlægget kan du genlæse HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I August oplevede vi, at et af vores træer blomstrede. Træet hedder Skæbnetræ og jeg tror vi plantede det for 5 år siden. Faktisk viste jeg slet ikke at det kunne få blomster, så det var en glædelig overraskelse. Elsker, når naturen og min have overrasker mig med disse små mirakler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyt til haven

Jeg har næsten lige haft fødselsdag og kunne selvfølgelig ikke lade være med at ønske mig noget til haven. Jeg var så heldig, at få lidt forskelligt, for eksempel et træ til haven. Et kvædetræ.

Det er ikke vores første kvædetræ, vi har et æble og et pærekvæde træ i forvejen, men det gør ikke noget.

Nu skulle vi så finde det bedste sted til træet og det kan nogle gang være svært. Man kan plante træer hele året, men efteråret er nu det bedste. Vi måtte vande det meget, da vi plantede det i august måned. I vores have har vi desværre oplevet, at mosegrise elsker nye træer. De gnaver simpelhen i rødderne. Efterfølgende kan man så hive træet op af jorden og se, at det stort set ingen rødder har tilbage. Det en trist oplevelse, så vi planter nye træer med lidt net om roden, så det er lidt mere beskyttet. Vi håber træet overlever og bliver et smukt træ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Terapi” kat

I min mindfulness have skal der også være dyr. Jeg tror det har en positiv indfyldelse på ens humør.

I august fik vi Perle, en ganske almindelig huskat. Jeg havde kikket på mange killinger for, at finde lige den rette. Vi har i forvejen en han kat, der virkede trist over, at vores gamle hun kat var død. Så det var egentlig også for hans skyld at vi ville have en mere. Derudover kunne vi godt bruge en musefanger mere.

Men den måtte også meget gerne være en kælen kat, som de besøgende i min mindfulness have kunne have glæde af at sidde og kæle med.

Perle har overrasket på mange måde. Hun er ikke særligt interesseret i vores han kat. Derimod er hun meget glad for vores hund.

Hun er den mest kælende kat vi nogensinde har haft og opsøger vores selvskab i drivhuset hver dag.

De katte vi ellers har haft, har været ret vilde.

Jeg elsker, at komme hjem fra arbejde og sætte mig ud i drivhuset og lege eller kæle med den. Det giver forøget energi. Jeg kan tydeligt mærke, at kattens spinden virker beroligende på mig.

Der er lavet undersøgelser, der viser, at katte hjælper os mennesker til bedre, at kunne takle sygdom eller trished. Læs om katte, som terapi Her 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farverig mad

Der er ikke noget bedre end at lave mad, der ser indbydende ud. Det kan være med masser af farver. Derfor kan jeg finde på, at gå på jagt efter særlige grønsager. I år har vi derfor lilla gulerødder og blå kartofler.

Jeg har også læst mig til, at de oprindelige lilla gulerødder indeholder mange antioxidanter.

Både gæster, kursister og os selv får glæde af den faverige mad. Jeg elsker, at inspirerer med min mad.

De blå kartofler hedder blå Congo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blomster eng

En af de ting vi er glade for i år er vores lille blomster eng. Den består kun af morgenfruer. Vi syntes at det er så flot, når der er meget af en ting og meget af en farve.

Det startede med en enkelt pose morgenfrue frø fra Camilla Plum og så har vi hvert år taget flere og flere frø.

Det er dejligt at sidde, se og lytte til bierne og sommerfuglene, der muntrer sig her.