Som nogle af jer ved, så har jeg en “Mindfulness have”. Den har endda sin egen facebook site.( Du søger bare efter “Mindfulness haven”) på facebook. Her fortæller jeg i tekst og fotos, om haven, årstiden, mindfulness, natur, mad opskrifter, hvad jeg tilbyder m.m

Min mindfulnes have er mange ting:

  •  Det min arbejdsplads. Det er her jeg holder live kurser, har folk til 1:1 stress session, “Stille dage” og her min kommende uddannelse  til Natur og stressvejleder vil blive afholdt i år.
  • Vi er vegetater og prøver at være selvforsyende med grønsager (det meste af sommerhalvåret).
  • Her vi ekspermenterer med Perma kultur, en særlig måde at dyrke på.
  • Det er her vi hygger med  venner og familie.
  • Sidst, men ikke mindst, er det her vi selv lever, ånder og nyder.

Mindfulness haven er ikke en terapihave, fordi jeg er mindfulness instruktør (pædagog og naturvejleder) og ikke terapeut. Men den kan minde meget om en terapihave. En terapihave er en have, der er bygget op over nogle bestemte principper. På den måde, at den besøgende i haven bedre kan finde mulighed for rehabilisering under sit ophold. Terapihaver bliver brugt af folk med stress problemer. Det gør min have også.

Hver måned året igennem gør jeg mig nogle tanker og udfører nogle ting i haven.Som noget nyt i år, så vil jeg gerne indvige dig i det. Sådan at du (hvis du er haveejer) også kan lave din egen Mindfulness have. Hvor du kan finde helse i krop og sjæl.

Du kan følge med her på bloggen trin for trin.

Cirka en gang om måneden vil der komme et blogindlæg omhandlende dette emne.

Januar er en planlægningsmåned

Det er i denne måned, at jeg planlægger det kommende år i haven. Hvad skal såes? hvad skal stå hvor? noget der skal flyttes?laves anderledes?hvad vil jeg gerne opnå med haven?Hvad skal den bruges til? Hvad skal den udtrykke? osv.

  1. Jeg vil forslå dig, at tegne din have set oppefra. Hele haven eller dele af haven. Jeg har i år tegnet dele af haven f.eks. køkkenhaven, min blomsterhave og gårdspladsen. Så tegner jeg de faste ting ind først, f.eks drivhuset på gårdspladsen osv.
  2. Derefter tegner eller skriver jeg hvilken grønsager og planter jeg vil have og hvor jeg vil have dem.Her hjemme snakker vi om, hvad der gik godt og mindre godt sidste år.
  3. Jeg sidder og får inspiration i havebøger
  4. Jeg skriver ønsker/drømme ned
  5. Jeg finder inspiration på webshops med blomster og grønsags frø.

haven-jan-9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På denne tid af året, ser min Mindfulness have sådan her ud. Det kræver lidt fantasi, at se muligheder.

have-jan-1 have-jan-2 have-jan-4 have-jan-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men nu ved jeg, at der også kan se sådan ud:

haven-jan-8 have-jan-6 haven-jan7 haven-jan8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De sidste par år har vi fundet ud af at vi godt kan lide større områder med små blomster enge, så derfor har vi lagt sort plastik ud for at dække jorden, så den er nemmere at arbejde med i foråret. Forhåbenlig har plastikket forhindret lys i, at trænge igennem til ukrudt og græs, så det ikke kan gro. For at undgå, at plastikken ikke blæser væk i storm, så har vi lagt sten og tunge ting ovenpå. Ikke så kønt, men det gør ikke noget på denne årstid. Du kan stadig nå at lægge noget hos dig.

have-jan-3

 

 

 

 

 

 

 

 

Mine have drømme

En solseng eller to,en perkula, en bro over en sø(har en til to små søer), rislende vand, en hængekøje. Man ved jo aldrig om man vinder i lotto.

Næste gang vil jeg skrive om hvilken frø jeg vil bestille og hvor jeg bestiller dem.