Bukken Ferdinan og hans mor

April blev før i tiden kaldt græsmåned eller fåremåned. Fordi det er den måned, hvor man på vore breddegrader sætter får og andre kreaturer ud på græs.

Jeg husker godt, hvordan det var at lukke mine geder ud på græs, efter et halvt år i stald.

Ja! jeg har haft geder, 23 styks. En blanding af boer og nubiske geder, de store med hængeører.

Noget af gedeflokken

Når de kom ud på marken med mælkebøtter, så løb de rundt og spiste alle de gule blomster som om det var slik. Det var sjovt at se på.

Nu skulle de så lige først ud i folden og det var ikke altid lige let. Det gjalt om, at få fat i førergeden og så få hende trukket derud først. Hvis hun ikke lige vidste, at hun skulle på fold, så var det hårdt at få 70-80 kg ged til at bevæge sig.

Jeg havde nogle ambitioner, især på min datters vegne, om at få dyr. Man skal ikke have ambitioner på andres vegne. De er ikke dig og du er ikke dem. Det var mig, der havde drømt om et liv på en gård og det at få dyr. Ikke hende. Måske havde jeg  et ret idealistisk billede af det og havde glemt eller neglgeret det hårde arbejde der også følger med.

Jeg var (og er) vegetar og havde kødgeder. Men jeg tænkte, at jeg med deres fine stamtavler kunne avle på dem og få dem solgt til andre avlere. Geder var både søde og nysgerrige dyr, så jeg kunne ikke nænne, at få dem slagtet.

Bukken Ferdinan. På fotoet herunder kan I se ham som udvokset.

Det hele startede med, at vi havde været på et par cykelferier, hvor vi havde set de her søde geder. Da vi så flyttede på landet syntes jeg det kunne være hyggeligt med et par stykker. Jeg sagde det til alle jeg snakkede med. Pludselig var der en, der skulle sælge 7. og han mente også jeg skulle opleve at få dem “løbet”. Så inden jeg så mig om, havde jeg 23.

De var skønne og jeg har aldrig fortrudt det. Men der var en del problemer forbundet med dem. Så en dag sagde dyrelægen til mig: “Om et år går du enten på dyreskue med dem eller også har du dem ikke længere. Sådan er I Københavnere ofte”. Hun fik ret, året efter havde jeg dem ikke mere. Der havde jeg solgt dem til et sted, hvor de indgår i vildtpleje. Det havde jeg det godt med.

Her er stedet, hvor mine geder kom hen.

Det viste sig også, at hverken min mand eller datter savnede dem. Jeg kunne godt savne, at de lå veltilfredse ude i folden og tykkede drøv og gedekiddene sprang lystigt omkring. Vi har alle hygget os med, at gå ind i folden og sidde med et kid på skødet og min datter har nærmest siddet på bukken og redet rundt eller leget tag fat med dem.

Men jeg nyder nu også, at vi ikke har al det besvær mere og dyre dyrlægeregninger.

Mine planer og idealistiske drømme om dyrehold på gården er skrumpet ind til hund, katte og høns. Jeg har måtte sige pyt og komme videre. Det var ikke det jeg skulle. Jeg måtte droppe de planer og forestillinger. PYT PYT PYT , mange mennesker har svært ved at lære det ord. Fordi de opbygger historier, der ikke passer med virkeligheden.

Jeg har lært, at sige pyt mange gange. Vi fik prøvet det og det passede ikke så godt med to fuldtidsjob på det tidspunkt.

Har du svært ved at sige pyt?

Og har du svært ved at accepterer ting, der ikke helt går, som du havde forstillet dig?

Når du skal accepterer tingen som de er, så er pyt ordet et godt redskab.

Andre gange skal vi arbejde med tilgivelse, i forbindelse med accept. Det vil jeg komme ind på i et andet blogindlæg.

Accept er en af de 8 mindfulness principper. Hver måned skriver jeg om et af dem.

I jan. skrev jeg om taknemlighed

I feb.skrev jeg om tålmodighed

I marts om avertion og tiltrækning

Nogle skal ligefrem havde skrevet pyt ordet på hånden eller havde noget, der husker dig på det i hverdagen.

Derfor har jeg en gave til en heldig læser.

Det er en halskæde med et vedhæng, hvor der står pyt. Halskæden er fra Nygaardsmykker, den er i sterling sølv, og har en værdi af 219 kr. Der hænger også et lille hjerte i halskæden. Det kan hjælpe dig med at huske at det er kærlighed til dig selv. Alternativet er, at du går og slår dig selv oveni hovedet over, at noget gik galt og det jo ikke vejen frem.

Gaven giver jeg, fordi mit firma har 5 års fødselsdag 7. april.

 

Gaven kan blive din, hvis du skriver i kommentarfeltet eller i en mail til mig doreen@mind4nature.dk , hvorfor du må eje denne halskæde?

Der er ingen andre krav og gaven er ikke sponsoreret.

Vinderen finder jeg 8.april via “find en vinder”