I går var jeg til foredrag med Lizl Rand i Wib Danmark regi.

Lizl holdt et foredrag om angst (og lidt om stress). De ting høre ofte sammen. Lizl har også skrevet en bog der hedder ” Kom stærk ud af din angst” og har sin personlige blog her, hvor du også kan læse om bogen:http://lizlrand.com/min-bog/

Lizl er chefredaktør på tre magasiner og lever et travlt liv, hvor der hele tiden skal præsteres. Noget Lizl er rigtig god til, for hun har meget selvtillid. Men inders inden havde hun ikke haft meget selvværd. De to ting hænger ikke altid sammen. Derfor kæmpede hun i 10 år med angst. Hun kom med mange frygtlige eksempler på, hvor svært det kunne være, at skulle købe en liter mælk inde i et supermarked. Hvor man ikke kunne lade være med enten at få helt ondt i maven på hendes vegne eller grine. Fordi vi kender jo alle til angst tror jeg i forskellige grader. Lizls var bare så frygtligt, at hun ikke kunne fungere i hverdagen og måtte ty til pille og alkohol, hvilket hun med mod og oprigtighed, fortæller om på sit foredrag, som du kan booke, hvis du er interesseret og I er mange, der slår jeg sammen eller du arbejder i et firma, der kunne have godt af at høre det. Du kan selvfølgelig også købe hendes bog.

Jeg syntes hun var rigtig god til at holde et spændende, autentisk og underholdende foredrag, meget ægte.

En af de ting jeg selvfølgelig bed mærke i var at Lizl Rand også havde brugt naturen, til sin healing.

Naturen var angstdæmpende, at være i. Hendes ord var at “Naturen har en magisk forløsende faktor”.

001

Da hun så også smed et foto af hendes hund op på power pointen, så var jeg ekstra enig med hende.  At have en hund, gør også,  at du kommer ud hver dag. En der er glad hver dag og som bare er lykkelig, hvis du gider kaste en bold er også forløsende. Et helt tema til endnu et blog indlæg.

016

Se tigeren i øjnene, var hendes sidste ord efter at hun havde fortalt at stærk angst skal behandles af en professionel, men der også var flere ting vi selv kunne gøre, som også står i bogen. For eksempel tænke rationelt f.eks. “Hvor stor er sandsynligheden for at denne flyvemaskine falder ned?” osv.

Du ikke den eneste der kan føle angst, ca. hver 5 dansker føler det, så du bestemt ikke alene.

For fanden da er det da også en angstprovokerende verden vi lever i hvis man giver sig til at tænke over det. Bare det at sætte sig ind i en bil….osv.

Der er vel en grund til det nærmest er en folkesygdom.

Men hvis vi bruger fokus på at rumme hinanden, så det lidt mere tilladt bare at være sig selv, så tror jeg vi godt på vej. Så skal vi ikke spille alle de her spil for at leve op ti,l hvad vi TROR andre forlanger.