Stress af med høns

007

Vi har fået høns og  vi har haft dem i en måned. Nu har også kun boet på landet i snart 11 år, så det var måske på tide.

Vi meget glade for dem. Det total mindfulness, at have høns.

“Tag dog og anskaf dig nogle høns”! Siger Signe Wenneberg, hver gang hun kan komme til det. Det samme vil jeg  sige efter kun en måned.

040

Efter 14 dage begyndte de så småt, at lægge æg, nogle af dem. Æggene var lidt små i starten. I går lagde de 10 høns 11 store flotte æg, så nu svømmer vi i æg. Det er lidt morsomt, så nu vi lever af æggekage, omelet, blødkogte æg, hårdkogte æg, hjemmelavet is, marengskage…….  🙂 . hold da op, man kan sige de er flittige.

022

Hønsene spiser også meget af vores køkkenaffald og resten kommer i kompostbeholderen, så der ikke noget med madspild her.

Har du fyldt en spand med ukrudt vil de også gerne have det. Ellers spiser de noget æglægnings foder og lidt standskaller og drikker en masse vand her i varmen.

Racen hedder Isa Warren

015

De er utrolig tillidfulde og deres lyde er meget afstressende at høre på.

Sjovt er det også, at høre, når en har lagt et æg om formiddagen, så skal hele gården høre det, det tager cirka et minuts tid indtil den næste lægger et. Jeg kalder det “pralerunden”.

012

Eneste minus er at vi ikke bare kan have dem til at gå frit rundt. Jeg syntes det ser så hyggeligt ud de steder hvor høns kan det. Tror vores jagthund ville fare rundt og fange dem og de ville nok også hurtigt ordne vores køkkenhave/have.

Efter jeg har set, hvor flot en høne er, der går i et bur der er stort nok.  Hvor der stort set ingen hakkeorden er, så  syntes jeg det endnu mere skrækkeligt, at se billeder af burhøns. Fatter ikke det er tilladt.

Næsten hver dag giver vi vores høns lidt udfordring,  vi smider noget ind til dem, og på sigt vil vi lave mindre dags flytbare indhegninger. Så kan de hjælpe os lidt med ukrudtet.

Vi er også igang med, at samle hønselort til den fedeste kompost gødning.

 

027

Sidst og ikke mindst er de sjove og komiske, at sidde og iagttage. Kan godt forstå, at der er lavet flere tegnefilm med høns i hovedrollen. For bare at nævne “Flugten fra hønsegården” med Walter og Trofast.

035

{ 8 comments… read them below or add one }

Rikke fra http://hvorsvaerterdetlige.dk juli 8, 2014 kl. 21:40

Tillykke med hønsene. DET er nemlig dejligt livsbekræftende og hyggeligt med sådan nogle. Du nævner at I vil lave flytbare hegn, og så vil jeg bare lige fortælle at vi har haft held med at bruge hegn fra flytbare hundegårde som du kan se her: http://hvorsvaerterdetlige.dk/moegkompromis/
Det er nemt og ikke så forfærdelig dyrt.
MVH Rikke

Svar

Doreen juli 10, 2014 kl. 18:44

Hej Rikke
Tak for ideen, det vil jeg kikke på 🙂
Kh Doreen

Svar

Hyldemors Have juli 9, 2014 kl. 18:07

Høns er så hyggelige!
Hvad for en race har I købt? De ser meget kælne ud, det gider mine ikke… 🙂
Kh Maria

Svar

Doreen juli 10, 2014 kl. 18:46

Kære Maria
Racen hedder Isa Warren og er meget nysgerrige og “kærne” når nu det skal være at man bliver taget op. Men går du ind til dem kommer de gerne hen så man lige kan røre dem.
Kh Doreem

Svar

Hyldemors Have august 5, 2014 kl. 10:12

Hvor har I købt dem?
Kh

Svar

Doreen august 5, 2014 kl. 18:11

Dem har jeg købt i Ugerløse hos Bangs hønniker: http://bangs.dk/. Her kan du også købe økologisk GMOfri hønsefoder, hvilket vi sætter pris på 🙂
Kh Doreen

Svar

Bassam juli 11, 2015 kl. 17:47

hej jeg ville bare høre om hvor I har købt dem fra .. mvh Bassam

Svar

Doreen juli 13, 2015 kl. 06:28

Hej
Vi har købt hønsene her: http://bangs.dk/hoens-til-salg/?gclid=CMPBluu818YCFYH4cgod1sACQQ
Det virker som et okay sted. Her kan du også købe økologisk GMOfri foder. Alt andet hønsefoder er nemlig med GMO.
God fornøjelse!
Kh Doreen

Svar

Leave a Comment

Previous post:

Next post: