085

I mit sidste indlæg lovede jeg, at komme med endnu en have jeg for nylig har besøgt på Nørrebro, som hører til begrebet Urban gardening.

Den ligger cirka for enden af Stefangade.

Endnu en lille oase, at afstresse i.

Du kan følge med på deres hjemmeside, du finder på fotoet.

086

Jeg var dybt fascineret af, at der kunne ligge sådan en lille skøn køkkenhave, der midt på Nørrebro, uden der ser ud som om der har været hærværk. At den kan ligge der midt i det mest travle og ret trafikerede område i fred og ro. Når man gik rundt og kikker glemmer, man næsten, at man var lige mit i København. Men kikkede man så rundt er der bare hyggelig stemning, med masser af udendørs siddende mennesker på en cafe lige ved siden af. Haven ligger lige ved siden af en ny grøn cykelrute på Nørrebro, der kun er cirka 4 år gammel, hvor masser af mennesker cyklede hjem fra arbejde den dag jeg var der. Masser af gående og nogle på rulleskøjter, et leben, uden der gjord noget.

068Igen er det en have som ingen “ejer”, men flere har meldt sig til at lave den og passe den på skift.

055

Der var styr på, hvad der var sået i bedene og igen så det hele meget velholdt ud, frodigt, måske lidt tørstigt….men med denne sommer, er det forståeligt.

Højbeden var lavet i lækkert flækket tørrer, med bark på i forskellige størrelser og former. Hvem der bare havde sådan noget træ, eller en maskine der kan flække sådan nogle stammer.

Flere steder var der små siddepladser, så du kan også komme udefra og sætte dig og nyde en pause.

066

Komposten var der selvfølgelig også tænkt på. 

Vil igen opfordre til, at man tager forbi stedet, det er et helt unikt sted.  Hold en pause og få din egen puls ned, væk fra byens puls.

058