En lise for sjælen!

Hvis du vil  på en tur til et sted, hvor du kan finde ro, masser af natur, føle at du komme tilbage i tiden og som er super hyggeligt, så vil jeg anbefale Nyord.

I selve Nyord by kan det føles, som at gå rundt i et stort museum. For nogle kan det at gå tilbage i tiden, give en form for ro. Dengang gik tingene lidt langsommere og i gamle dage, der var alting lidt mere autentisk.

Jeg var i Nyord igår, med min mand og min hund og blev så begejstret, at jeg tænkte, at jeg ville skrive et blogindlæg om det.

Første gang jeg var på Nyord ligger 10-11 år tilbage i tiden. Jeg mindes at det var et ganske særligt sted. Især husker jeg, at der sad i hundredvis af svaler på gamle telefonledninger. Et syn man ikke Ser mere………andet end i Nyord.  Dengang var jeg sammen med en masse andre mennesker og af den grund kunne jeg ikke rigtig fordybe mig i stedet. Derfor har det altid været mit ønske, at vende tilbage.

I år stod det næsten øverst på min sommerferie tur ønskeseddel.

For interessen blev vagt til live i vinters, hvor jeg så en skøn udsendelse fra stedet, med Master Fatman. Udsendelsen handlede især om at de lavede sennep på gammeldags vis og solgte det.

Nyord er en ø med broforbindelse med Møn. Meget af øen består af kæmpeområder med strandenge,  hvor der nogle steder går køer. Det skulle også være et stort fugleområde, derfor er der sat fugletårn op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi var i bil til Nyord, jeg ved ikke lige hvordan man ellers skulle komme dertil. Selve Nyord by er bilfri for gæster, de skal parkere lige udenfor byen eller ved Naturskolen Hyldevang, som vi valgte.

Ved Hyldevang er der en lille sansehave og et stort insekthotel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Derfra kan man gå af en sti, som er en del af  Caminøen indtil byen, det tager kun 10 min. Det vil jeg anbefale fordi du her virkelig for en fornemmelse af de åbne vider og strandengene og kommer ned i gear inden du når byen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det at byen er bilfri giver en dejlig ro.

Fra byen kan du af hyggelige stræder gå en tur ned i en lille havn. Der er de fineste små haver  og hyggelige gårdhuse i byen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I byen ligger der en cafe og butik  “ Noorbo handel”, der var med i tv udsendelsen med Master Fatman. Her laver de som sagt sennep og sælger forskellige spiritus. Vi holdt en pause og fik en rigtig god kop kaffe og en skøn dessert, som de er blevet kendt på……det forstår jeg godt. Bærkompot med hvid chokoladecreme mums!

Jeg fik også købt mig lidt forskellige små sennepsglas. For jeg elsker faktisk sennep, noget jeg kan takke min far for at have lært mig at sætte pris på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I byen er også en butik med kunsthåndværk/ Glas og lidt gadeboder.

 

Præstø

På vej ned til Nyord gjorde vi holdt i Præstø, hvor vi spiste vores madpakke på en bænk, i havnen. Bagefter gik vi lidt rundt i byen, som også er hyggelig, med et hav af stokroser allevegne. Byen burde hedde Stokrosebyen istedet for. Så er du til stokroser eller bare en hyggelig by, så kan jeg også anbefale at man gør holdt her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liselund

Vi sluttede turen af med at tage forbi Liselund og se det idylliske lysthus og parken. Det ligger på selve Møn.