I gamle dage hed august høstmåned. Det er nu vi kan høste af det vi har sået. Både fysisk i form af grønsager, bær og frugt. Men også mentalt. Du kan måske “høste”, hvad du har sat igang tidligere på året, via dine tanker og handlinger. Du skaber selv dit liv ud fra dine tanker og handlinger. Især din måde, at tænke på.Så har du tillid til, at det nok skal gå altsammen, så vil det sandsynligvis også det.

I gamle dage, hvor man var afhængig af årets høst for at overleve, blev man også nødt til at have en kæmpe tillid til at det nok skulle gå.

Vores køkkenhave

Vi har altid gerne ville være selvforsynede og har også haft flere år med dejlig høst af kål, kartofler, gulerødder, rødbeder osv. Men sidste år var vi meget plaget af dræbersnegle, så i foråret droppede vi en masse ting og nøjes med tre rækker kartofler.

At det så blev sådan en fantastisk varm og lang sommer havde ingen vist regnet med. Så jeg har stort set ikke set skyggen af en dræbersnegl. Det lidt komisk. Vi ville dog have haft et andet problem med, at holde liv i køkkenhaven på grund af tørke og vandingsforbud.

Er du til urter og vild mad så er der næsten noget at høste hver måned året rundt. Har du tid , lyst og passion for det så er der nok at tage fat på.

Anbefaling af ny urtebog

Camilla Amira Nielsen har skrevet en bog, der hedder Urtekundskab. Den handler om urter, både dem du kan plante og så i haven og de mere vilde arter. Hendes urtebogs omslag er filtet i uld. En noget speciel oplevelse. Jeg spurgte Camille om hun ville sponsore et eksemplar af sin bog til Mind4nature, det ville hun gerne. Så ville jeg skrive om den. Jeg vil også tro, at kommende kursister til nogle af mine vild mad/urteture om foråret vil elske at bladre i den.

Jeg havde helt glemt vores aftale om, at få sendt en bog til mig. Så da jeg fik en sms om en pakke, anede jeg ikke hvad det var. Da jeg åbnede pakken, kikkede jeg ned og så noget filt og lignede nok et spørgsmålstegn. Men da jeg hev bogen ud af pakken så viste jeg straks hvad det var og var spændt på at komme hjem og kigge i bogen.

Du kan selv vælge hvilken farve din bogs omslag skal have . Jeg har selv filtet for flere år siden og ved det er en lang proces, så det er i sig selv imponerede.

 

Camilla vil gerne vise med sin bog, hvordan vi kan helbrede os selv med urter og hvordan det er godt, at have samlet ind til en urte “førstehjælpskasse”, når uheldet er ude.

Så elsker du, at nørde med urter så kan jeg kun anbefale denne bog. Eneste minus er, at der ikke er tegninger eller fotos, så der må du supplere med en anden urtebog. Her bruger jeg Politikkens bog om urter.

Her kan du se indholdsfortegnelsen på “Urtekundskab”:

– Sikkerhed
– Stoffernes fordeling i kroppen
– Gravid
– Urter til børn
– Indsamling, tørring og opbevaring
– Identifikation af planter
– Anvendelsesmuligheder (te’, olieudtræk, tinktur, cremer osv.)
– Indholdsstoffer
– Indsamlingskalender
– Doseringer og urter med særlig opmærksomhed
– Lister over lidelser
– Register over lidelser
– Aromaterapi
– Latin for urtefolk
– Kefir og kombucha
– Chaga
– Vild mad
– Husholdningsråd
– Ansigt- og kropspleje råd
– Urter til dyr

Jeg har igennem mange år samlet urter og vild mad i naturen. Det er så dejligt afslappende og tilfredsstillende. Det er nu 6 år siden, at jeg arbejde som naturvejleder og havde dengang mange vild mad, urtesnapse og urteture. Jeg husker stadig den dag i dag, hvor Sødskærm står, hvor man plukker slåen, hvor de vilde æbler er, hvor perikon gror og hvornår. De kommer frem cirka de samme steder hvert år, hvis bare du har tillid til det.

Du kan købe bogen Urtekundskab her

Du kan også kikke ind og stille spørgsmål inde på min facebook gruppe.Den har samme navn, som denne nye bog “urtekundskab”  og har over 15.000 medlemmer.

Tillid som mindfulness princip

Tillid er en af de 8 mindfulness principper, som du kan arbejde på at blive bedre til.

Du kan starte med at finde noget, i dit liv, du gerne vil have der skal ske.

Prøv om du kan lade være med  at tænke over det hele tiden. Selvom du meget gerne vil have at det sker.

Prøv istedet for at have en naturlig tillid til at det nok skal ske.