For nylig skrev en af mine facebook venner dette på sin væg(har selvfølgelig fået godkendelse af hende til, at gengive det her):

034

 

De sidste to dage har jeg på ROCK(kurset: Resultat orienteret coaching og kommunikation) været sammen med 30 virkelige dejlige mennesker. Nogle, faktisk de fleste, havde jeg aldrig mødt før. I mit job, som mentor coach og underviser møder jeg hele tiden nye mennesker, og jeg kan godt lide det. Jeg er meget social, elsker at møde nye mennesker. Men jeg har stor respekt for, at ikke alle mennesker har det sådan. Kender og møder mange, som det at møde nye og mange mennesker samtidig er en udfordring. Vi har i dag på ROCK ( modul 1 ) indført “helle stole” Det er to markerede pladser, hvor man kan sætte sig, når man har brug for at være sig selv, uden at blive forstyrret. Stole, hvor man bare kan være med, uden at skulle deltage omkring andre, eller bare være lidt med sig selv. Jeg satte mig der selv, som den første, og blev lidt overrasket over, hvad det egentlig gjorde for mig, at sidde der og se og observere kursisterne, og vide at jeg ikke behøvede at stå til deres rådighed lige de minutter ( som jeg selvfølgelig ellers er på hele ROCK) fordi jeg sad på en bestemt stol. Måske det ville gøre godt at indføre en helle stol i vores hjem, når vi virkelig har brug for et helle, for at samle tankerne, mærke følelserne, eller bare trække vejret. En øde ø, midt i hjemmet, så du stadig kunne se dine kære og mærke nærværet, men være helt lovligt i fred med dig selv….Jeg tror det nye sort, bliver en helle stol, og hvis Ikea er rigtig smarte, designer de en og sælger i hele verden ; )) TAK for inspirationen Doreen….

 

Nu er min facebook ven, som I selv kan læse meget forstående for, at man kan være introvert. Men da jeg læste det tænkte jeg to ting:

  1. Hvor ville det være godt, hvis flere ekstroverte blev bedre til at forstå introverte. For hele vores verden er bygget op om, at man skal være ekstrovert. Rent procentmæssigt er mange flere ekstroverte end introverte.
  2. To ting der ligner hinanden meget er: at være introvert og hvordan man har det under en stresssygemelding

Nogle af jer tænker måske nu, gad vide om jeg er introvert?

Derfor har jeg fundet denne hjemmeside, der har en test I kan prøve at tage:

http://www.sensitiv.dk/introvert_indadvendt_test#Introvert

Jeg selv kunne sjovt nok svare ja til alle spørgsmål, så jeg er nok det man kalder introvert. Ville ellers sige at jeg balancerede et sted i midten.

Jeg har ikke stress mere, så jeg kan også godt gå ud over mig selv og være ”på”. Da jeg er uddannet naturvejleder kan jeg godt lide at formidle, også for mange mennesker. Det noget jeg er træner i og har øvet mig på. Det kan man godt lære, selvom man er introvert. Men havde du spurgt mig om det samme da jeg var barn, havde jeg været ved at dø af skræk.

Jeg tror det er godt, at være bevist om sine behov og ikke i lange perioder overhøre dem, det får man bare stress af.

Men jeg tror det er svært for dig der er ekstroverte, at forstå, at man ikke er mærkelig, når man trækker sig tilbage, for at få mere ”space” omkring sig.

At man:

  • Næsten kan få åndenød af, at være i et overfyldt tog eller stormagasin
  • At man har det bedst med, at kende slut tidspunktet for et besøg
  • At man har brug for bare, at sidde alene ind i mellem
  • At hjernen næsten er ved at koge over, ved meget ny information og nye mennesker man skal lære af kende samtidig
  • At folk ikke skal røre ved en, hvis man ikke selv har bedt om det
  • At man kan nå et punkt, hvor man ikke kan rumme mere socialt samvær

Det bedste du, kan gøre for en introvert, er at give tid og rum.

Introverte er hverken mærkelige, mystiske eller kedelige. De er bare lidt modsat dig.

Jeg tror vi kan lære meget af hinanden.

Ofte finder disse to modsætninger hinanden i parforhold. Den ene læner sig op af dens andens ro og omvendt hiver modparten dig nogle gange ud af den andens indadvendthed.