rensdyr

Se lige en sød juletallerken min mor har malet engang.

003

004 

Den kommer altid frem til jul, efter jeg har arvet den. Vender man den om kan man læse, at hun har malet den i 1965.

På det tidspunkt har min storebror været to år og mig er der nok slet ikke tænkt på endnu. Jeg ved at min mor gik hjemme, som det hed og tro mig! min far har ikke taget fri tidligere en dag om ugen, fordi hun skulle til poselæns maling.

Næ! men vi boede også sammen med vores mormor og det helt klart hende, der har passet min storebror en gang om ugen for at min mor kunne komme afsted

Senere kom jeg til og hun gik stadig væk til det. Nogle år efter blev det afløst af at hun gik til syning en gang om ugen helt frem til hun var 70 år.

Nogle kan måske undre sig over, at hun gjorde det med så små børn. Men jeg tror faktisk det var en nødvendighed for hende. Et behov for at komme væk fra børnepasning, madlavning og alt det.

Det var hendes højdepunkt på ugen, noget hun så frem til, en pause fra hverdagen, hendes egen tid, hendes tidspunkt, hvor hun kunne møde andre mennesker.

Jeg kunne ikke drømme om at blive foragtet over det. Jeg da omvendt så glad  og stolt over , at hun har holdt fat i det hele livet igennem.

Jeg kan blive mere sur over at jeg ikke har gjort det samme. Dog har jeg da rent til alle mulige interesser, men ikke sådan fast en gang om ugen.

Har DU overvejet om der var noget du skulle gå til i det nye år? En ny passion eller interesse? Så du kunne komme lidt væk hjemmefra, så det hele ikke går op i dagligdagen tommerum.

Til sidst vil jeg bare sige:

happy holyday