036

For nylig gjode vi det vi har talt om i rigtig lang tid, måske et par år. Vi poppede to cykler ind i bilen(Med en Berlingo kan man alt) og kørte afsted til Hammer Bakke, for at stille bilen der, hvor man tager Øster færge til Orø.

Færge og færge, det ved jeg næsten ikke om man kan kalde den. Måske nærmere en stor tømmerflåde, der bliver trukket af kabler. Men en lille hyggelig overfart på 7 min har man.

002

Vi var kommet derover, netop som jeg tror turister var taget hjem og dem der bor på øen var på arbejde. Så der var en helt fantastik rolig og stille stemning. Faktisk et fantastisk tidspunkt, hvis du søger lidt ro og fred. Orø er en hyggelig lille dansk ø med masser af marker og gamle hyggelige gårde og sommerhuse. Her er deres lille museum, der til min overraskelse var bemandet.

En af grundende til man kommer helt ned i geer og bare nyder idyllen, tror jeg er fordi der ikke er særlig mange butikker. Så der lægges slet ikke op til noget forbrugs halløj.

004

 

003

 

006

Midt på øen lille der en bakke, hvor man kan komme op og se ud over hele øen. Der er fantastisk udsigt deroppe fra og man kan møde Margrethe den. første på vej derop.

029

 

Det er cirka 14 år siden vi var på øen sidst. Dengang var vi på cykelferie og kom dengang tilfældigvis forbi en meget interessant urtehave “Orø urtehave”. Hvor vi mødte Hanne, der havde startet den og var meget passioneret omkring haven. Dengang fik vi en meget personlig og fantastisk rundvisning af hende som vi aldrig glemmer. Nu hun flyttet, men man kan stadig komme ind og se haven for fri entre. Det stadig et besøg værd vil jeg sige.

 

Se mere her

 

027

 

026

 

025

Der er nu bed and breakfast og der er et rum i det spændende hus(bygget bæredygtigt), hvor du kan spise din madpakke i tørvejr.

034

Lige ved siden af ligger der en økologisk cafe, en af den slags jeg elsker og som  der ikke findes så mange af. Sådan en slags mormorcafe i en have. Cafeen har desværre vinterlukket nu, så du må vente til næste år med at besøge den, hvis du påtænker at tage derover.

Se mere her

 

023

 

033

 

Se bare det her skilt foran cafeen, det siger alt, lige mig.

Kan kun anbefale en slow dawn tur til Orø. Især på cykel, så du i eget tempo kommer rundt og du dufter markerne og alle dine sanser får en oplevelse. I bil er den ø nok hurtigt overstået. I den ene ende af øen, hvor vi ikke var, er der også en lille dyrepark.

018

Nogle steder går tiden også helt i stå……