Jeg har siddet i sofaen og gjort status over 2016. Årshjulet har drejet en omgang.

Man kan selvfølgelig bare “rulle” hurtigt videre ind i 2017.

Min erfaring er dog, at det er godt at stoppe op indimellem og:

1.Se på, hvad man har lært. Man har altid lært noget.

2. Måske har man opnået nogle succer, man slet ikke har husket at fejre.

3. Måske er der nogle ting, der ikke har nåe att bundfældet sig endnu.

Så i juleferien trækker jeg altid en dag ud af kalenderen, for at være i stilhed med mine tanker på året, der gik.

Her er nogle af mine tanker både på det personlige plan og arbejdsmæssige.

I 2016 har jeg:

  • fået en helt ny viden og opfattelse af verden, verdens historien og de krige der foregår. Jeg har lært, at se igennem mange af de spin og narrativer jeg er omgivet af. Denne nye viden skal jeg nu lære at leve med.

 

  •  taget et stort skidt, som selvstændig. Jeg har samlet alt min viden og besluttet, at jeg ikke skal være den eneste “Natur og stressvejleder” i Danmark. Jeg har sammensat en uddannelse, hvor du også kan blive Natur og stressvejleder. Uddannelsen starter i april 2017. Jeg glæder mig stort.

 

  • haft mit første  “Boost dit selvværd-efter stress” kursus, med en lille gruppe seje kvinder. Kurset bliver i det nye år et online kursus.

 

  • haft mit første og bestemt ikke sidste “Lav mandalaer i naturen” kursus. Dette er et skønt kursus,hvor man kan  finde ro og fordybelse i naturen.

 

  • nydt at vores “Mindfulness have” har været brugt til folk, der har haft behov for en “Stille dag”.

 

 

  • været brugt forskellige steder, som freelance naturvejleder. Det har været sjovt, at komme ud og have den kasket på igen

 

 

  •  fornylig afsluttet min tid, som skolepædagog. Jeg er nemlig også ude  i “det virkelige liv”, som nogle af mine kursister siger. Bedst som jeg var faldet godt til, så udløb mit barselvikariat. Stedet har lært mig  meget om flesibilitet, om at være omstillingsparat og om at blive kastet ud i nye ting.

 

  • startet i en vuggestue, dagen efter jeg stoppede på skolen. Det lærte jeg er meget hårdt. Så min erfaring er, at man som minimum har en weekend til mentalt at indstille sig på et nyt job.

 

  • haft en datter, der flyttede hjemmefra. Hvilket er godt for hende og godt for os. Det startede en helt ny tid for os herhjemme. Vi har nemlig aldrig haft en tid “før vi fik barn”. Så vi har aldrig vist, hvordan det var. Men vi hygger os med vores nye situation.

 

2016-2

Siger vist alt

 

 

2016-8

Ude som naturvejleder

 

2016-1

Mindfulness haven

 

 

 

2016-3

Drivhuset, som base for mine kurser

 

 

2016-4

“Stille dage”

 

 

2016-6

Mandala kurset

 

 

2016-5

“Vild mad” arrangementer

 

 

 

2016-7

Hygger selv i min have