Så blev det september, som tiden dog går. Første efterårsmåned. Jeg har kunne dufte det de sidste par dage. Jo! den er god nok, jeg kan dufte når det bliver efterår. Det dufter sådan lidt mere muldagtigt, svært at beskrive, måske du kender lugten.

Min mand, sagde til mig i dag, at det jo helt efterårsagtigt. Ja! det er også 1.sep. Det lidt koldere, det lidt….meget fugtigere(lige i dag),  og ser du godt efter er der faktisk lige så små nogle blade på træerne, der begyndt lige så stille, at blive lidt gul i kanten.

Men, der stadig meget sensommer over det stadigvæk, så bare rolig. DMI har faktisk lovet, at der lige kom nogle varme dage her i den kommende uge.

Men kikker du rundt om i naturen er der også en masse planter, der allerede har sat frø nu. Det er det mest fantastisk ved naturen, syntes jeg. Dette her med, at sætte frø og frugter, til næste år. Dette med, at tænke i cirkler i stedet for i en lang linje. Tingen går i cyklusser årstidernes gang, et liv, kvinders menstruation og i virkeligheden dybt inde i os også vores måde, at tænke på.

 

026

For mange er denne årstid en, hvor man rydder op og smider ud. Hvilket da også i mange tilfælde er nemmere, at få gjort på denne årstid, hvor det ikke er kold endnu og man stadig meget af tiden er udedørs. Men helt dybt i os er det for, at gøre plads til den nye høst, til forråd.

Rundt omkring holder nogle høstfester nu her i kirker, i Steiner børnehaver, i spiritueller kredse og på økologiske gårde.

Der ånder en fred på landet, efter at kornet er kommet i hjem. Det meste af august har mejetærskerne kørt i døgndrift, og jeg mener døgndrift, for nogle gange har det været med lys på om natten. Hvis det er en periode med tørvejr så det jo om, at benyttes sig af det, til at få høstet kornet. Noget man ikke tænker meget over når man f.eks. bor i København, men bor man på landet får man det hele fra 1. parket. 

Noget der går meget langt tilbage i tiden er, at fejre denne høst og frugtbarhed. For det jo ikke kun kornet, der nu er høstet vi fejrer. Det alt der står så frugtbarn  lige nu, frugter på træer og at mange grønsager er til at høste. Endnu engang har solens energi været med til at skabe føde til os. Hvor tit tænker du på det?

Du kan holde din egen lille takkefest eller ceremoni for året høst. Det behøver ikke kun, at være for den almindelige fysiske høst, du kan også takke for det du indtil nu har “høstet” af gode oplevelser, fået af nye venner, gode projekter, der gået godt på jobbet osv.

Hvis du syntes det lidt for helligt for dig med ceremoni eller takkefest, så kan du jo bare nøjes med, at sætte dig et uforstyrret sted, lukke øjnene, tage tre dybe vejrtrækninger og i dit indre sige takke for, hvad der er sket i dit år indtil nu eller takke for årets dejlige høst. Måske din have står og bugner med de dejligste blomster, urter, frugter og grønsager?

Vi tager alt for mange ting for givet.