Jeg har til dette blogindlæg interview min mand. 

Han oplever nogle gange, at vågne op og kan så ikke falde i søvn igen. Måske du kender det?

Der går for lang tid inden man falder i søvn igen og så starter der det fænomen mange sikkert kender. Man begynder, at tænke over ting, der betyder noget i ens liv og man begynder at finde på løsninger til sine problemer. Hvilket gør, at det bliver endnu sværere, at falde i søvn igen.

Det har min mand fundet en løsning på.

Du kan nogle gange ikke falde i søvn igen, hvad gør du så?

Så tager jeg mine høretelefoner på og tænder min IPad (mobiltelefon dur nok også). Jeg har fundet en mulighed, der virker for mig. På You tube kan man finde rigtig mange videoer af “ skøre mennesker”, der går en tur i regnvejr og filmer det i point of view. Enten i naturen eller i en by. De filmer det under en paraply, så du kan høre regnen. Det der er vigtigt her er, at der på disse videoer ingen kommenterer er fra personen, der filmer. Der er ingen snak. Så man føler man selv går der. 

Hvordan virker det på dig?

For mig har lyden af regn altid haft en beroligende virkning. Som barn kunne jeg godt lide, at sidde og kikke ud af vinduet, når det trommede på ruden. Det bragte mig i en meditativ tilstand. En helt særlig stemning, jeg altid har forbundet med renselse, i øverført betydning renser det ens hjerne for tanker. 

Føler du at du bliver nulstillet?

Ja. de her videoer er i virkeligheden møg kedelige, der sker ikke andet end, at en person går tur i regnen. Man kan så alt efter temperament vælge om gåturen foregår i naturen eller i en by. Jeg tænkte, at det kunne være spændende, at prøve at gå om natten i en by, hvor der ingen mennesker er og kun få biler. Der er ingenting, bare en person der går og regnvejr.

Så vælger du videoerne efter bestemte byer?

Nej, det skal være kedeligt, man skal ikke begynde, at ligge og tænke, at det kunne være spændende at rejse til den by, eller spændende at se den statue i virkeligheden osv.

Hvordan fandt du på det?

Det var tilfældigt, at jeg stødte på en kanal på you tube og undersøgte det. Jeg vidste ikke, at det var et fænomen, der eksisterede og tænkte “ Det var da underligt. Folk der går midt om natten og filmer”. Jeg vælger helst dem om natten, da det svarer til hvad jeg selv kunne have fundet på i samme situation (men det jo smag og behag). Tænker natten er mere kedelig og at jeg på videoer filmet om dagen ville blive alt for distraheret. Det stopper tankemylder, hvis jeg bare skal se på vejen og regnen. Lyden af regnen der rammer paraplyen er også meget vigtig og her er det vigtigt at vælge en videofilm i en ordentlig lydkvalitet. Det nytter ikke,  at det blæser ind i mikrofonen og larmer indimellem.

Ved du hvorfor de her mennesker laver de her videoer?

Aner det ikke, de har måske selv svært ved at sove, det har jeg ikke undersøgt.

Kan du anbefale denne løsning til andre eller tror du kun det er dig, der kan anvende det på den måde?

Jeg formoder, at når der er så mange der laver den slags videoer, så er der et behov. Jeg kan også se på de enkelte videoer, at de har mange visninger. Mange ser dem og kan bruge dem. Man må prøve sig frem, jeg anbefaler, at man prøver, at finde det der passer til en personligt.

Skal det være regnvejrsvideoer ?

Det virker bedst for mig, men du kan også finde noget, hvor det kun er lydoptagelser f.eks cafe lyde, hvor du kan høre klirren af kopper og folk der sludrer. Hvis du lider af tinitus udelukker det også det. Jeg tænker også, at man kan bruge videoerne om dagen, hvis man bliver overvældet af tankemylder og på den måde kan finde ro.

Har du nogle favoritter?

Ja f.eks en nattetur i Bordeaux, en hvor man går i en park i Singapore og en bytur i  Boston.

Kan du give mine læsere nogle link?

Ja

 Nattetur i Bordeaux 

Park i Singapore 

Bytur i Boston