007

De lige gået. Mine deltagere i dag på “Mor og datter ferie fordybelsesdag”. Sikken en skøn dag det blev.

Mødre og døtre i alle aldre, der nød at fordybe sig i hinanden nærvær.

005

 

Vi lavede  mindfulness på forskellige måder.

Her er nogle af de ting vi lavede og forslag til, hvordan DU holde opmærksomheden fanget:

1. Sæt dig, stil dig eller læg dig og øv dig i, at trække vejret helt ned i maven. Læg hænderne på maven og mærk, hvordan maven udvider sig, når du trækker vejret ind og falder ned, når du puster ud. Det godt for ilt-ningen af blodet og den form for vejrtrækning er også meget sundere og mere afslappende end den overfladiske, der foregår oppe i den øverste del af brystkassen.

2. Lav lidt yoga f.eks efter You tube eller en DVD du har købt. Det godt at bruge kroppen. Man kan helt glemme, at man har en krop i en stresset hverdag, hvor tankerne kører løs i hovedet. Din krop bliver mere smidig af det.

3. Meditation. Tag ørerpropper i ørene eller gå i et afsides lokale op lyt til en meditation, der ligger mange gratis på nettet. Du kan også sætte dig ud i haven eller i skoven og sætte dig og meditere op af et træ.

4. Sæt dig og iagtag en blomst, træ eller dyr  og tegn det så godt du kan. Det skal slet ikke ligne fotografisk, det mere processen du skal nyde. Fordybelsen.

Du kan også tænke om der er andre aktiviteter du kunne gøre? Hvad laver du når du helt glemmer tid og sted?(og her må du ikke nævne facebook :-)).

Måske du skulle huske, at gøre det du kommer i tanke om noget mere. Sæt det ligefrem i kalenderen for at huske at gøre det.

Vi sluttede af med at spise lidt, det altid en god måde, at være nærværende på i fællesskab.

Ideen med, at lave noget med din mor eller datter, vil jeg her give videre.

Lav en anderledes dag. Bare jer to sammen i fordybelse og nærvær. Det så berigende. I kunne lave nogle af forslagende her i indlægget, men I kan sikkert også selv finde på noget, når I tænker jer om.  Måske kunne I skiftes til at have fundet på noget? Mange gange bliver det lidt forbrugsagtigt det vi foretager os sammen, sidder på cafe eller shopper. Men nogle gange har man måske mere behov for noget andet, mere kreativt eller kropsligt.

God fornøjelse!

 

004

 

009

 

001