Jeg vil engang imellem komme med et indlæg, der kommer til at høre under denne nye kategori, som jeg har kaldt “ Opslagstavlen”.

Det er forskellige ideer til inspiration.

Denne gang er det sommerferie ideer. Inspireret af en kollega, der for nylig sagde til mig  “ Nu lægger du vel noget ud om, hvad du laver på facebook, så vi andre kan blive inspireret?”. Jeg skal nok dele dette oplæg på facebook og ja, jeg elsker, hvis jeg kan inspirere nogle.

 

  • Banan granola jeg er blevet helt vild med Emma Martinys sukkerfri granola, som jeg bruger ovenpå jordbærgrød, smoothie, havreyoghurt. Efter jeg har haft cancer inde på livet leder jeg efter opskrifter uden sukker og da min cancerform var østrogenfølsom, så vil jeg også gerne undgå soya. Leder derfor efter vegetariske/ veganske alternativer til soyaprodukter og har fundet en udemærket havreyoghurt i Kvickly. På varme dage er det også fantastisk at tage en lille skål kold jordbærgrød eller stikkelsbærgrød fra køleskabet, med granola ovenpå med lidt plantemælk/fløde.    • Københavns nye by museum er værd at gå ind og se. Det har skiftet adresse fra Vesterbro til Stormgade 18, i København centrum. Om onsdagen er der gratis entre.

 

  • Andelslandsbyen Nyvang er en årlig oplevelse for mig, her om sommeren. Det minder om et Frilandsmuseum, men er bygget op om hele andelsbevægelses tankegang, som jeg finder meget tiltrækkende. Lige for tiden kan du komme ind for halv pris.

 

 

  • Gratis færger til de danske øer, var noget jeg har tænkt mig at benytte mig af her i juli. Men lige nu er der så meget pres på, så dem der bor fast på øerne, må stå i lange køer for at komme hjem. Jeg tror jeg venter lidt. Syntes ellers det er en god ide.

  • Gerningssted Paris er en Tv serie på dr., som jeg kan anbefale til regnvejrsdage. Hvis du ligesom jeg er vild med krimier og det franske sprog, så kan du her slå to fluer med et smæk.
    Vi var herhjemme blevet så træt af, hvad de viste i fjernsynet af underholdning,  så vi helt har meldt os ud af tv-pakkerne. Istedet har vi købt et nyt tv, der kan streame dr’s serier (hvis der dukker nogle gode op) og ellers vise det man kan se på sin pc’er. Der ligger også spændende ting på you tube, som det nye tv kan streame. Tv’et har tjent sig ind på et år, hvad vi ellers ville have betalt på tv-pakken. 

  • Cafe Kosmos vil jeg anbefale, hvis du skal til Odense, de har en af de bedste burger jeg har smagt. De er veganske og økologiske. Det ligger ret centralt

 

  • Jernbanemuseet i Odense er også et besøg værd. Det er stort, børnevenligt og du kan prøve at køre med et veterantog. Der er masser at se på for hele familien.

  • Cafe fleuri ligeledes i Odense,  er et besøg værd. Især her om sommeren, fordi de har en helt særlig gårdhave. Her kan man få lidt fransk stemning. Vi fik en god kop kaffe og jeg en green cake. En mazarinagtig kage med urter. Alt hos dem er glutenfrit, men lidt halvdyrt.