Jeg har været hyret til et “Blå flag” arrangement i Ringsted.

Jeg lovede, at dele opskrifterne herinde, på den “vild mad”, som vi lavede. Håber det også kan være til inspiration for andre læsere på bloggen.

Lige nu bugner årstiden af naturens gaver, så det er bare om at komme ud og sanke.

Opskrifter:

Hyben salsa (1. glas)

haralsted 12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

haralsted 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

200g rensede hyben

1 løg skrællet og hakket

10 små tomater

lidt chilipasta

2 cm skrællet frisk ingefær

saft og reven skal fra en citron

2 tsk honning

1 tsk stødt spidskommen

salt og peber.

Alt blendes og kommes på skolede syltetøjs glas med lidt atamon i. Med mindre det skal spises med det samme.

Godt som tilbehør til kød, fisk og vegetarretter.

 

Nordisk  pesto (1 lille skål)

haralsted 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

haralsted 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50g valnødder

en stor håndfuld brændenælder/mælkebøtte/vejbred (evt. lidt Merian)

1 stor fed hvidløg

en sjat cotronsaft eller en lille håndfuld skovsyre

evt. parmasan

Alt køres på en morter, så det er fint knust.

Derefter blandes olie(rasp eller oliven olie) i efter behov. Til det får en pasta konsistens.

Man kan også blende det hele. Beregn cirka 1-2 dl olie.

Kan spises på brød/flüts, eller som dip til alt slags mad.

 

Pandekagedej(til 4 per)

haralsted 13

 

haralsted 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

250g hvedemel

4 æg

lidt salt

1tsk sukker

3dl mælk

2spsk olie

Alt piskes sammen til en god dej. Er den for tyk skal der mere mælk i, er den for tynd skal der mere mel i.

Man kan hakke noget vandmynte ned i dejen, eller brændenælde.

Kan på denne tid af året spises med friske brombær, brombærsyltetøj eller friske(udstenede) mirabeller vendt i lidt sukker.

 

Slåengin (likør)

haralsted 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

500g frosne slåen (slåen der har ligget i fryseren et par dage, da det giver sødme)

400g sukker

1 flaske gin

Alt blandes sammen og rystes lidt over et par dage, til sukket opløser sig.

Blandingen står i tre måneder og trækker.

Så filtreres den og trækker yderligere nogle måneder alt efter smag.

Skal ikke fortyndes.

(Slåen snaps laves på samme måde, men uden sukker. Gin udskiftes med en flaske klar Brøndum.)

 

Hyldebær snaps

En flaske klar Brøndum

Hyldbær til at fylde flasken op med, dog skal snapsen dække bærrene.

Trækker nogle uger og filtreres.

Fortyndes 1:1

Har du ondt i halsen er et skvat hyldebær snaps i en kop te rigtigt godt.

 

Flere stemnings billeder fra dagen

haralsted 1

 

haralsted 2

 

haralsted 4

 

haralsted 5

 

haralsted 14