Januar har i mange år været den måned jeg havde det sværest med. 

Fordi jeg elsker jul og december hygge, så føles januar bare ret kedelig, nærmest som et antiklimaks lige efter julen.

Har du det på samme måde?

Så kan du arbejde på, at få et bedre forhold til januar, hvilket jeg også har gjort de sidste par år. Du kan tilføre måneden en tradition eller finde på noget du skal, så du har noget at glæde dig til. Eller gå ud i naturen og se om du kan finde noget overraskende der sker i januar.

For mit vedkommende starter januar ofte med en del kalender skrivning og lidt planlægning af det nye år.  

Men her kommer i første omgang januars intentioner.

  • Jeg glæder mig til, at hold 6.  Natur og stressvejleder uddannelsen kommer igen. December modulet var online, da det er svært at finde en dato alle kan mødes i december. Her i januar er det så live igen. De er nået til modul 10. ud af 12 moduler, så der er ikke lang tid til de er færdige. Til marts har de deres sidste modul.

 

  • Så har jeg en aftale med en, som jeg skal hjælpe med ideer til hendes sommerhushave. Hun har et sommerhus efter Slow Living princippet og vil gerne inddrage haven til en slags terapihave. Jeg har malet en skitse af hendes have i akvarel og lavet nogle forslag, som jeg vil fremlægger for hende. Det er første gang jeg bliver brugt på den måde og det har været en meget sjov opgave. Hun kommer også for at se min have og hvordan jeg har gjort.

 

  • Vi skal lægge hus til en julefrokost for den nye spirituelle trommegruppe, vi begge er med i. Det var min egen ide, for netop at have noget at glæde mig til i januar og fordi det var svært at finde en dag i december.

 

  • Så har jeg en Stille vandring  her den 29. januar. Hvor vi går i stilhed og jeg undervejs guider deltagerne på nogle spørgsmål. Vi slutter af med at varme os ved et bål, hvis vejret tillader det.

  • Jeg skal starte i en ny titel på plejecenteret, hvor jeg også arbejder. Her skal jeg gå fra, at være i aktiviteten til, at være koordinator på en projekt, hvor hjemmeboende demente får en aktivitetesmakker. Det bliver spændende med nye udfordringer.

 

  • Jeg vil spise varme supper og sammenkogte retter. Masser af kål, som er i sæson. Drikke te og hjemmelavet ayurvedisk chai og spice det hele op med varmende krydderier. Det er godt for kroppen på denne tid af året.

 

  • Jeg vil købe de blomster jeg elsker på denne tid af året tulipaner og franske anemoner.

  • Så vil jeg strikke videre på et babytæppe til mit kommende barnebarn.

 

 

  • Jeg skal ud i naturen og gå nogle gode turen med min mand og hund. Tænk om vi kunne have en mindre vandretur hver måned.

 

  • Jeg vil købe grønsagsfrø til haven hos Camilla Plum. Fordi hendes frø er ikke F1 frø. Hendes frø er af den slags, hvor man selv kan samle frø ind fra sine egne planter senere på året.