For en del år siden læste jeg den meget specielle bog ”Nuets kraft” af Erhart Tolle. Det lød så nemt, at leve i nuet, men det er det bare ikke. Det kræver træning og atter træning. Sammen med en veninde læste jeg bogen og sammen diskuterede vi den og lavede øvelserne.

Jeg brugte meget naturen til at træne i. Det syntes jeg var nemmere end, at sidde indendørs i et rum og prøve, at være nærværende med alle sanser.

Dette benytter Tolle sig også selv af, se en video om det her: http://www.eckharttolletv.com/nature/ tryk på den første lyseblå prik.

Bogen har jeg siden læst flere gange og lærer noget nyt hver gang. Bogen er bare fantastisk, ligesom flere andre af Tolles bøger ”En ny jord” og Stilhedes budskab”. Tolle er en af verdens største spirituelle lærere i vores årti. Med et meget vigtigt budskab til os alle.

Her fortæller han lidt mere.

[vsw id=”https://www.youtube.com/watch?v=yvH0WyXHmDc&list=PL2CDBYI1r9jQx0eusjNYbOrz3t7EOkVfs” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

For nogle år siden var jeg så til foredrag med ham i København og må indrømme at han også er en fantastisk foredragsholder på sin helt egen Mr. Bean  måde. Ser du bare et flygtigt klip fra en video, virker han måske nok en smugle tør, men han har masser af humor.

Men hvad er det så der er så fantastisk ved at være i nuet?

Det er, at her har du alt din power og der er et rart at være. Det ikke sikkert du har haft en god barndom, så der er ikke godt for dig, at være i dine tanker. Mange hænger fast i fortiden eller bekymrer sig om fremtiden. Den fremtid ingen af os kan sige noget om.

Er du i nuet så meget du kan, vil du opleve langt mere glæde i dit liv.

Du skylder dig selv det og dine medmennesker. For hvem elsker ikke en nærværende mor, far, kollega, ven, eller veninde?

Så det er, at arbejde ud fra kærlighed, at øve sig i at leve i nuet.

Det underviser jeg i, inde i København på næste søndag den. 22. februar 2015. Se mere om det oppe på bjælken under ”Mindfulness kurser i København”.

Du kan nå at tilmelde dig endnu!