På mit nyhedsbrev igår lagde jeg min alleførste hjemmelavede nytårstale. Først ville jeg prøve, at lave en mest for sjov, men så blev det mere alvor. På opfordring fra en af mine nyhedsbrevlæsere så lægger jeg også min nytårstale her, med tekst. Så kan du også se den.

Her er min udgave, god fornøjelse!

Nytårstale

Når jeg kikker tilbage på året der er gået, så har det været lidt af en gyser på verdensplan.

Det har påvirket mig og hvis ikke det også har påvirket dig, så der noget galt.

For, hvis vi er blevet så følelseskolde, at vi ikke kan få tåre i øjnene, når vi ser en mor i tv-avisen skrige sin sorg ud over, at have mistet sit barn i krig. Hvis vi ikke kan sætte os i hendes sted og tænke det må være det mest frygtelige der kan ske, så ved jeg ikke, hvor vi er nået til.

Det så fordi du har empati. Så bliv ikke pinlig over det. Eller tro, at du ikke er så stærk.

Næ! du er bare et menneske med følelser, der kan indleve dig i andres sted.

Det er en helt naturlig reaktion, og den kan du bruge i mange sammenhæng. Lad det blive din styrke.

Lad 2015 blive året, hvor du viser dine omgivelser den styrke.

Det kan du gøre på jobbet, med en positiv bemærkning til en kollega, der hænger lidt en dag. Eller ved dit nærvær, når dine børn gerne vil fortælle dig noget. Ved lige at ringe og høre, hvordan dine forældre har det. Eller sende en buket blomster til en veninde, der er syg.

De er de små ting i hverdagen, der gør en forskel, dem der knytter os sammen, dem der styrker os.

Uden, at du selv mister energi på det. Men, at du i stedet kan mærke, at det du giver, glæder andre og dermed også dig selv.

Det jeg glædes ved, når jeg syntes der er for meget kaos i verden. Det er at se og opdage, at der samtidig sker en masse spændene ting hist og pist. Folk der dyrker køkkenhaver på tagene i verdens storbyer. Flere der vil lære at bruge urter i stedet for medicin. Flere og flere muligheder for, at købe økologiske fødevarer. Flere der selv får høns i baghaven. Flere der går til yoga, flere, der tager på stille retræte, om det så er til Hawaii eller i et sommerhus. Jeg tror ikke det bare er fordi det er moderne, at mennesker er søgende. Jeg tror det er en søgen efter noget mere oprindelige, noget mere autentiske.

Så hvis du vil arbejde med at være mere autentisk i det nye år, så må du bruge tid på at skrælle sider af dig selv, som man skræller et løg. Sider som er tillærte og som ikke er dig.

Sider som er noget andre har lært dig. Via opdragelse og via medierne.

Først derefter kan du komme ind til din essens og dit autentiske jeg.

Og herindefra skabe og forme det liv, som du gerne vil leve.

Hvis vi er flere, der gør det og samtidig deler ud af vores empati, så er jeg sikker på at verden bliver et meget bedre sted at være.

Jeg vil ønske jer alle et lykkebringende nytår, pas godt på jer selv derude.