064

 

Nu tænker du nok, hvad har en krimi og hus forbi med hinanden afgøre?

De har i denne sammenhæng  rigtigt meget med hinanden at gøre. For det ikke så længe siden, at jeg læse den rigtig gode krimi “Springflod”. En del af krimien handler om hjemløse eller “fritliggerer” som de kaldes i Sverige. Et par stykker af de hjemløse i bogen kommer man  til at følge  og får en stor sympati for.

Ikke at jeg ikke plejer at have sympati for hjemløse, men man får en større indsigt.  At det kan være hvem som helst der kan få en krise i sit liv og ende på bunden i de værste tilfælde. Det viste jeg egentlig også, men det var ikke noget jeg tænker så ofte over.

Så stor indsigt og sympati fik jeg, så næste gang jeg skulle til København på en tur, havde jeg forinden sikret mig at jeg havde en 20kr i lommen til at købe “Hus forbi”. Men ærgerligt nok mødte jeg  ikke nogle hjemløse på den tur.

Næste gang jeg var til København var det sammen med min datter og da vi stod og skulle over en vej,  sad der en der og solgte.

Min datter sagde “Mor vil du ikke nok købe et blad?” og jeg svarede hurtigt :” jo det kan du tro”. Sælgerne lyste op i et lidt tandløst smil, der var det hele værd.

Nu har jeg altid en 20kr i lommen når jeg skal til København.

Bladet hedder “Hus forbi”, hvilket er en anden måde, at sige “Det er ikke mit bord”. Men det er det jo?, da vi alle er forbundet med hinanden i en større sammenhæng.

Når man arbejder med mindfulness  lærer man, at det ikke hjælper at dømme andre mennesker og  man får en større sympati, medfølelse, indlevelse og tolerance.

Som forhenværende pædagog, tror jeg ikke det er evner børn er født med, det er noget der skal læres og det er aldrig for sent.

Har du stress problemer har du ikke overskuddet til andre, der har brug for din hjælp. Derfor er det så vigtigt, at vi er gode ved os selv, så vi kan rumme andre.

Nogle gange er det indsigt vi mangler for, at forstå og sætte os ind i andre mennesker situation. Derfor er det godt med bøger, der har et budskab. Andre gange er det godt, at møde et andet menneske, der selv har været der, lige i den proces man selv er i. Det kunne f.eks være midt i en stress krise eller i bolignød.