krans 1

“Jeg kan slet ikke lade være, det er så dejligt afslappende”.

Det er hvad jeg mener om, at lave kranse. For nyligt fik jeg vist, hvor nemt det er.

Så skal vi heller ikke glemme, at øvelse gør mester. Det her er altså mine to første eksemplarer. Så hvis jeg fik lov, at øve mig hver dag i en måned så skulle I bare se.

Den øverste kom ud på mine forældres gravsted, dejligt at komme med noget hjemmelavet.

Den nederste er min første og står her hjemme i stuen på et fad, med et lys i midten

 

Krans 2

Hvis du selv vil lave en halmkrans, fordi du har en masse halm i laden , så kan du lave en på 5 min.

Du tager en god håndfuld halm i hånden og prøver at lave en “pølse” af det på en nogenlunde tynd halmkrans tykkelse(for der skal jo vikles noget uden på). “Pølsen” vikler du vindsel tråd rundt om og inden du når enden har du taget en ny håndfuld og forlænget din ende med haml, som du så også vikler vindsel tråd om, sådan forsætter du. Når den har den rette størrelse, laver du en cirkel og samler enderne med tråden. Klip de hamstrå væk, der stritter for meget ud.

Du kan også købe en færdig lavet halmkrans og starte med den.

Jeg går ud fra, at du inden har samlet en masse natur materiale ind i form af kogler, grene, mos, blade osv. inden du går i gang.

Denne proces med, at samle det i sin have eller i skoven, er skøn afslapning for mig. Som sædvanlig går jeg ind i en helt bestemt bevidstheds tilstand, hvor jeg bare er mig og skoven. Jeg tænker ingen tanker, men nyder og sanser. Det et så godt et afstresningsmiddel.

PÅ halmkransen lægger du nu en plade mos, så du dækker  halmkransen(den skal ikke være synlig). Oven på mosen kan du nu også sætte nogle grene eller blade( Kogler skal lige først vikles ind i en tråd før de sættes på). Så vikler du nu tråd om det hele. Mos, grene og blade. Så forsætter du på samme måde med, at lægge et lag mos, derefter grene og blomster eller blade ovenpå og så vikler du tråd om. Indtil du har dækket hele kransen.

Du kan også sætte julepynt på eller en sløjfe eller drysse glimmer på. Jeg elsker bare natur materialerne i sig selv.

I processen men jeg lavede kransene var jeg også i denne her skønne tilstand, hvor hjernen er i nuet/processen og der ikke er plads til tankemylder.

Du skulle tage at prøve det!

Fortæl mig gerne hvad du laver når du føler at du glemmer alt omkring dig? og bare nyder processen. Det kan være til fælles gavn og inspiration for læserne, hvis du vil dele.

 

Krans 3