Sponsoreret indlæg

Vi kunne godt tænke os at spise flere spirer herhjemme.

Fordi det sundt især på denne årstid.

 

Jeg begyndte, at google på nettet for at finde frø til det.

Her stødte jeg på en rigtig god og informative side, hvor jeg fandt svar på alle mine spørgsmål. Se siden HER

På siden forelskede jeg mig i et Terakottea spiretårn, som jeg måtte eje.

På siden er der en shop, hvor du kan købe forskellige slags frø og andet tilbehør. Se de forskellige frø i shoppen HER

Det er sjovt, at følge spirene. Personligt gør det noget ved mig at se noget spire. Jeg får følelsen af, at foråret ikke er så langt væk og så syntes jeg det er livsbekræftende at se noget spire.

Det ikke svært. Du skal huske at lægge frøene i blød, som det første.

I mit spiretårn fik hver etage, forskellige slags frø.

De første tre dage skal spiretårnet lukkes sammen, så frøene er i mørke. De næste 7 dage, skal den drejes på en sådan måde at der kom lys ind til spirene.

Mungbønner

ærter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bukkehorn

 

Radisse

 

Her kan du også se, hvor forskellige frøene og spirene ser ud.

Nogle af dem kan se rigtig flotte ud i maden. For eksempel radissespirerne, med deres flotte røde spirer. De forskellige frø, har også forskellige smag og lige radissespirer har en ret skarp smag. Lidt stærke.

De andre jeg har prøvet er mere blide i smagen.

Når spirene er færdige, hvilket tager cirka 10 dage, så kan de spises.

Nu kan du bruge dem på et hav af måder.

Mine radisse spirer kom i en salat, for at pynte der.

 

 Mung og ærte spirer blev hakket ned i en vegetarisk selleri frikadelle fars. Så gav de lidt knas, i dellerne. Sådan kan du bruge spirer til en masse ting.

Jeg kan varmt anbefale dig at starte dit eget spireprojekt.