koe8

koe4

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidste mandag tog vi på en spontan eftermiddags Københavnertur.

Vi kan godt lide at gå nye steder hver gang vi er i København, så vi får set noget nyt.

Så vi sprang af toget i Valby. Gik igennem Carlsberg og videre til Vesterbro.

koe3

koe1

koe2

 

 

 

 

 

 

 

 

På Vesterbro var der en ny butik jeg gerne ville se.Den bliver omtalt som Danmarks første økologiske supermarked med løssalg.

Den ligger i Saxogade 77, læs mere om den HER

Ideen er, at undgå alt det emballage, som næsten al mad er pakket ind i. Her kan du tage dine egne poser, bokse eller glas med, men der er også stof og papirposer på stedet.

Det er så frygteligt meget plastik man skal hive af sine fødevare, når man har været ude at købe ind. Noget så unaturligt som plastik og bagefter putter vi maden i munden. Det hænger ikke sammen.

Vi fik en god snak med ejeren om økologi, vores have, permakultur osv.Han er en rigtig ildsjæl. Der var en god stemning, men at kalde det et supermarked er måske så meget sagt, men det kan det jo udvikle sig til.

Jeg købte bare en lille smugle grøn te, for at finde ud af om jeg kunne lide den( det jo netop det man kan gøre her) og en citronsmåkage til gå turen. Hvis jeg viste hvor godt den citronsmåkage smagte så havde jeg købt flere.

koe6

koe5

 

 

 

 

 

 

 

 

Videre gik turen ind mod city. Her  ville jeg  gerne besøge Danmarks første nye veganske butik. Den ligger i Rosenborggade 12 læs mere om den HER

Der var hyggeligt og jeg fik købt mig en plade chokolade med ingefær.

Nu mangler jeg kun at se det sidste nye tiltag på anderledes mad butikker. Det er landets første supermarked med overskudsmad. Wefood hedder den og ligger på Amager. Læs mere om den HER

Jeg syntes det skønt med de her nye gode og sunde strømninger. Desværre er det meget i storbyerne det foregår. Jeg tror ikke det er et mode fænomen, Jeg håber det er en ny bølge der er igang. Mennesker der tør prøve noget nyt og som har opdaget at det gamle paradigme ikke holder.

koe9koe7

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi sluttede af med et kop eftermiddags kaffe og kage på cafe “Fars dreng”. De har byens bedste kaffe, den kan jeg kun anbefale.

Hjemme igen smage jeg på den grønne te”Sweet dreams” og ingefær chokoladen og det kan også anbefales.