Mange ville måske svare “Jeg skal ud og inspireres af nogle mennesker”, eller “Et rigtigt godt foredrag”, eller “Prøve en periode, at bo eller arbejde i et helt andet land”. Det også spændende ting, der sikkert vil virke berigende på dig.

Men det, at få nye ideer kommer ud af stilhed, siger Chris Norre, der er mindfulness instruktør og har skrevet en spændende artikel om det.

Du kan få fat i hans artikel her:

http://www.magasinetinnovation.dk/?type=underkategori&id=50&highlight=1#.UZJQpuOTndE.facebook

Chris Norre har jeg selv oplevet for nylig, hvor han var underviser/workshopleder i  nogle innovationsprocesser.

Jeg ved ikke om du har prøvet, at sidde og lave ingenting? eller prøvet at meditere? eller gået en tur alene i naturen? Pludselig får du en ide og det føles som, at den kommer ud af ingenting.

Det kan der være tre grunde til. Muligvis har du selv alle de svar ud skal bruge inde i dig selv. Eller du har givet din hjerne et “break” så den fik mulighed for, at få så meget ro, at den kunne åbne op for at nye tanker kunne opstå. Eller du har via dybe vejrtrækninger under meditati0n kommet væk fra alt tankemylderet i hovdet og ned i kroppen, så ideerne kommer fra et helt “nyt sted”.

Naturen er rigtig god til at “spejle” din stemning, men også vise dig ting du kan bruge i din hverdags problematikker. Bare den mangfoldighed, der er i naturen  vidner om, at der er mange måder, at gøre tinge på, at leve på, at se ud på, at skaffe sig føde på. Måske ser du et insekt, der skaffer sig føde på en måde du godt nok aldrig havde set før, hvilket får dig til at tænke “nå! man kunne jo også….”

skov

Der er flere og flere firmaer, der ved at få øjnene op for denne vigtige detalje. Store firmaer, som f.eks Microsoft, har folk ansat til hele tiden, at finde på nye ideer og udvikle firmaet. De har indlagt i deres arbejdsgang, at de indimellem har tid sat af til, at lave ingenting!!!! Helt ny tankegang. For nogle meget provokerede tankegang tror jeg, jeg kan høre visse typer sige” når du på arbejde skal du sku ikke bare sidde der og dandere den” . Men det der sker er, at disse personer giver deres krop og hjerne den ro, der skal til for at kunne være innovativ. Et firma som Microsoft kan man jo ikke ligefrem sige ligger og halter bagefter, så mange flere firmaer burde lære noget af det. Omvendt er stress dræbende for nye initiativer og det at få nye ideer

Chris Norre påpeger også, at vi skal lære at være mere i nuet, uden fortidens tanker og erfaringer, som nogle gange kan have deres begrænsninger.  I nuet kan vi og tør vi handle mere spontant.