For et stykke tid siden var jeg som fagperson på et tredags kursus i Odsherred terapihave.

Jeg har skrevet lidt om det til online kvindemagasinet”Uden filter”, det kan du læse her:

http://udenfilter.wordpress.com/2012/11/13/pa-kursus-i-odsherred-terapihave/

Hvad lærte jeg så på det kursus?

Jeg lærte f.eks, at 80 % af de personer, der er på sygedagpenge i Herlev kommune,  er kørt ned pågrund af stress. Hvilket jeg syntes er en skræmmende statestik. Det jo ikke bare fordi hver anden man møder er stresset, for det er mange man møder. Dem jeg taler om her er KØRT NED med stress, altså sat helt på stand by, har brug for professionel hjælp for at komme videre. F.eks har de brug for et 9 dags ophold i Odsherred terapihave.

Det overraskede mig, at dem der er kørt ned med stress ikke engang orker, at lave bare lidt have arbejde eller gå en tur. At de personer starter med at lave øvelser, der er helt helt simple f.eks bare at sidde og lytte til en naturlyd og ikke spor andet. Mange vil nok tænke nu” hvad kan det hjælpe?”. Det kan hjælpe udbrændte til, at lære ikke at skulle forholde sig til alle sine tanker, måske tankemylder. Men de bliver stille , roligt og mere nærværende.

Ovenover ser i det værelse jeg valgte at overnatte i. Der var forskellige værelser indrettet forskelligt. Dette var lyst og mindede mig om den første lejlighed , da jeg flyttede hjemmefra. Det gav også lidt stof til eftertanke. Værelset var sådan lidt hippi agtigt.

 

Jeg lærte og mærkede hvad ophold i naturen gør ved en, hvordan den går ind og healer en. Men det kræver, at du åbner dig for det, at du er alene med oplevelsen og den øvelse du har fået. Det kan være en mindfulness øvelse.

At bruge naturens matrialer til at lave mindfulness øvelser er bare så oplagt.

Det vigtigt at holde pauser og hvile. Man skal huske at tanke op. Ikke fordi jeg er blevet særligt god til at holde pauser på jobbet.Bedre er jeg til det i weekenden, der jeg begyndt at tillade mig selv at snuppe en lille formiddags eller eftermiddagslur.

Men hvordan holder du pause på jobbet?