Da min mor dødede skulle jeg pakke et helt hus ned og det var svært at beslutte, hvad jeg ville beholde og hvad jeg ikke ville beholde.

Der var nogle ting, der bare ikke skulle smides ud og en af de ting var sølvtøjet.

I går, flere år efter, fik jeg pludselig lyst til at forholde mig til det sølvtøj, der dengang blev pakket ned.

Det skyldes, at jeg elsker at fotografere. Engang imellem fotograferer jeg mad billeder og tænkte, at det kunne det være fint, at bruge noglet af sølvtøjet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Først fik jeg soteret i sølvtøjet og fandt for det her stel. Da jeg ikke kan spørge min mor hvad det hedder, måtte jeg søge på nettet. Serien hedder Tang. Faktisk var det min mormors, så tror det er halvgammelt. Stilen er jugendstil og det som er karatarisk ved den stil er, at den henter inspiration i organiske former og i naturen. Det er jo lige mig.

Ligesom min lampe, som du kan se herunder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg fik pudset sølvtøjet på en nem, hurtig, billig og lugtfri måde. Den måde finder du HER

Først var jeg i Matas efter pudsecrem, men det havde de  ikke, fordi det er åbenbart er umodernet at pudse sølvtøj…….så fik jeg lige den. Irma havde dog pudsecrem, som jeg kan bruge udendørs  en dag, når det bliver bedre vejr (fordi det lugter). Sjovt nok har jeg gode minder tilbage til min barndom, hvor jeg pudser sølv og kobber ting for min mor. Det syntes jeg var så hyggeligt og elskede, når det var blankt og skinnende til sidst.

Faktisk fik jeg lyst til at bruge dette bestik igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Herover kan du se tang motivet, på bestikket.

Jugendstil finder du også på carlbergs øl ediketter og som udsmykning på nogle bygninger i København, Prag og Paris. På dansk hedder stilen skønvirke.

Jeg har også  denne bog med flotte plakater i. Nogle af dem hang i min første lejlighed da jeg var helt ung.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blev til en dejlig afslappet weekenddag, med hyggelig beskæftigelse!