hindbær 1

Hindbær meditation, nu tror du nok jeg blevet skør. Men det var det jeg mener om den oplevelse jeg havde forleden.

Forleden cyklede jeg over i den offentlige skov, der ligger overfor, der hvor jeg bor.  For tiden er der hindbær at plukke. Så jeg vil bare opfordre til, at man tager sig en skovtur eller til det nærmeste naturområde, det altid godt for sjælen. Men husk et syltetøjsglas eller en eller anden form for Box, til de hindbær du kan hjembringe.

hindbærFotoet overher er lidt usædvanligt. Så mange stor hindbær er der normalt ikke på en busk, denne er noget helt specielt.

Men der er mange lige nu. For mig var det en skøn oplevelse. Det at plukke tager sin tid, så man kommer ned i gear og for arbejdet med sin tålmodighed og det gør sjældent skade. Tværtimod er det godt engang imellem, at gøre noget, der er det samme i et stykke tid, også noget der ikke kræver det helt store for dig(altså lidt ensformigt), du behøver f.eks. ikke at involverer dig i andre menneskers kærven eller følelser.

Gør det alene for at få den oplevelse eller sammen med familie og børn og få en anden sikkert også skøn oplevelse.

Jeg stod på et tidspunkt og tænkte på de første mennesker i Danmark og så for mig, hvordan de også havde stået der og plukket og hvordan jeg i lige linje nu stod der og plukkede. Gad vide om de levede et liv med mindre stress, selvom der også var meget hårdt fysisk arbejde.

Det med at udnytte skoven og naturens gaver har jeg især fra min moster, det gjord hun hele livet. Jeg tror ikke hun har ejede et glas syltetøj, hun selv havde købt i de år jeg har kendt hende.

Ud over, at du kan spare nogle penge ved selv at finde bær og frugt i skoven så det også en skøn beskæftigelse.

Jeg stod og nød solen, fuglene sang, hindbærrene duftede og nogle røg i munden, som de rene vitaminer de er.

 

hindbærgryde

Her er udbyttet af 3 kvarters plukning.

hindbærgryde 1

Mine blev kogt til to glas syltetøj. Jeg kunne også have brugt nogle til at lave rødgrød af eller hindbær desserter. Indimellem bruger jeg også nogle oven på morgenmaden f.eks. ovenpå græsk yoghurt, mysli eller grød.

hindbær glasHar ikke gidet fjerne de gamle etiketter. De er så svære, at få af nu til dages, selvom man lægger sylteglassene i blød i sæbevand.

Så her er min opfordring: Tag ud lige nu i naturen og forkæl jer selv med en hindbær meditation og nyd senere en lækker dessert, det da en dobbelt fornøjelse.