020

I går hoppede jeg med i bilen hos Haverefugiet.dk og så tog vi  afsted til Fyn.

 

011

Det skyldtes at Mie, som I ser på det øverste foto havde reception. Hun havde inviteret andre terapihave folk, venner og interesserede til at komme og fejre åbningen af hendes terapihave.

Mie Ebsen er uddannet sygeplejeske, haveterapeut fra Sverige, sidst og ikke mindst Therapeutic Horticulture fra England.

Som I kan se på øverste foto var TVfyn her også og borgmesteren holdt en tale.

014

Det altid spændende at komme rundt og se landets forskellige terapihaver.

005

Her er et samlingssted, hvor man kan sidde ved bålet og snakke med hinanden.

007

Selvfølgelig var der også høns, da de virker så afstressende på folk. Du skulle selv få nogle hjemme i haven, hvis du har mulighed for det.

013

Her er et af de små “rum ” i haven, hvor man kan være for sig selv og sidde for at finde ro og mening med sit liv . Haven er for mennesker med alvorlig stress og udbrændtehed. Jeg sad og drak en kop kaffe her og nød at der var læ og lunt i solen. Foran mig havde jeg en sø og store træer, en skøn udsigt.

029

På dagen var vi rundt og høre om de 8 oplevelses karakterer, som terapihaven er bygget op omkring. Artsrigt, åbent, rumligt, kulturhistorie, fredfyldt, folkeligt, trygt,  og vildt.  Selve terapihaven er ikke særlig stor, men der hører en stor parkligende fælleshave med som godt må benyttes til behandling.

Her over står vi og lytter foran den lille del, der er en grønsagshave, hvis nogle skulle få lyst til det.

 

035

Her står vi under et stort træ. Store træer er gode symboler for os. Nogle mennesker er så udbrændte, at de i starten måske bare har lyst til at ligge i en sovepose og kikke op i trækronerne.

 

037

 

041

Til  haven og huset er der også en lille udestue/drivhus. Her kan man trække ind ved dårligt vejr, ellers forgår behandlingen mest ude og hele året rundt.

Jeg ønsker Mie held og lykke med stedet. Jeg håber det vil blive brugt rigtigt meget.

Jeg er så lykkelig over at endnu en terapihave har set dagens lys og at Mie vil hjælpe mennesker, der  befinder sig i en gråzone i systemet.

Dette kan kun være bedre end div. lykkepiller.

Natur, omsorg og nærvær.

 

042