Mad betyder meget for mig.

 

Soya yoghurt, med mælkebøtte sirup og musli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På min uddannelse

Når jeg er på kurser så syntes jeg, at halvdelen af et godt kursus er maden.

Derfor har maden også fået en vigtig plads, på min nye uddannelse til Natur og stressvejleder (og når jeg ellers holder kurser).

Der er cirka en times frokostpause. Det skal være et hyggeligt socialt punkt, hvor man kan snakke om lige det man har lyst til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegetarmad

Maden skal helst se indbydende ud, i forskellige farver.

Det skal være lavet af nogle af de råvare, der har med den enkelte måned afgøre. Især fordi vi fordybe os i den enkelte måned på hver uddannelses modul. Så vi spiser efter sæsonen. Ofte med råvare fra min egen køkkenhave.

majkrans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da jeg er vegetar laver jeg vegetar mad, det syntes jeg godt må afmystificeres. Mange undersøgelser viser, at vi spiser alt for meget kød. Så jeg vil godt inspirere til, hvordan man kan lave noget uden.

Oliven marineret i ramsløg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vild mad

Derudover interesserer jeg mig for ”Vild mad”. Jeg syntes naturen har så mange spiselige gaver til os, som i mange tilfælde ikke bliver udnyttet. Vild mad viser sig også at være rigtigt sundt, det er fyld med vitaminer og mineraler. Det er som regel ikke fyldt med sprøjtegifte. Det vilde mad, som f.eks. skvalderkål har selv valgt hvor de vil gro. Det er der også en styrke i.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne skvalderkål der pibler op her, har kun været en uge undervejs. Det er under en uge siden at der var helt ryddet for skvalderkål her. Det er en plante der vil overleve. Så selvom den kan være irriterende, så er der også noget fascinerende ved den. Noget af dens ”kampånd” og “overlever gen”.

Brændnælde mojo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mad til stressramte

Er du stressramt er det vigtigt du får noget sund mad. Dine organer arbejder i forvejen på højtryk.

Men mange der er sygemeldt orker ikke selv at lave mad. Nogle gider dårligt at spise. Det er her de pårørende kommer ind i billedet. Her kan I hjælpe. Her kan I bidrage med sund mad, der ser indbydende ud og gerne må være godt krydderiet. Mange stressramte skal have ”vækket” sanserne igen.

Har man stressproblemer har man også let ved at falde i sukkerfælden, fordi man vil trøste sig selv. Det er en dårlig cirkel at komme ind i, der kun vil forstærke stressen og skabe en deprimeret tilstand.

Den rette mad kan være den bedste medicin.

Den rette mad er opbygning af krop, sind og ånd.

 

Rabarber kage