Forleden skrev en af mine nyhedsbrevslæsere denne mail til mig:

Kære Doreen.
 
Tak for dit nyhedsbrev, som altid inspirerer og giver anledning til  eftertanke.
 
Ved ikke om det er uden for dine interesser om det du ville skrive noget  om, men læste lige noget om vågenterapi:
 
 Har følt på min egen krop, at det at stå tidligt op og så til gengæld sove  igennem om natten, gør mig glad.
Bruger så også Melissa Dream og det skubber også i den rigtige  retning.
 
(vedkommende sendte mig også et link til et spændende  indslag om vågenterapi I får længere nede)
 
Jeg vil bare først sige, at jeg bliver så glad, når nogle af jer kommer med forslag til, hvad jeg kan skrive og blogge om  1000tak for det.
Så det vil jeg gerne opfordre flere af jer til. Skriv til mig, hvis I har forslag til emner jeg kan tage op på Doreen@mind4nature.dk.
008
 
Nå! tilbage til emnet.
Det handler nemlig om vågenterapi.
Jeg have ikke hørt om det før og syntes det super spændende.
Det drejer sig om et pilotforsøg, man kører på en psykiatrisk lukket afdeling i Risskov ved Århus. Forsøget går ud på, at hjælpe folk med svær depression. Personer, der har prøvet antidepressiv medicin, samtaleterapi og elektrochok( som  er de behandlingsformer, der er for depressive) og det har ikke hjulpet. Det er personer, der har det så svært, at de har prøvet eller overvejet selvmord.
Forsøget går ud på, at man skal holde sig vågen i 36 timer 3x på en uge og så bliver man derefter fulgt i 9 uger. Efter at være holdt vågen i 36 timer kan de fleste sove en hel nat tungt og uforstyrret og det det der skal til. Mange der lider af depression kan ikke sove ordenligt. De har fået forstyrret deres søvnrytme. Jeg snakkede med nogle sidst jeg var i praktik(et sted fir stressramte) og de trætte hele tiden, men kan alligevel ikke sove  ordenligt.  Vi ved selv, hvor meget vi værd, hvis vi har været til fest eller skal op og hente vores teenager fra fest midt om natten og forstil dig så det over en lang periode.
 
Det hjælper at følge solens cyklus
Men vågenterapi kan gøre dem raske, som ved et mirakel.
På afdelingen får de deres døgnrytme 0 stillet. De får synkroniseret deres indre døgnrytme med solens cyklus. Det jo fantastisk og naturligt og personerne, der deltager kan begynde, at skrue ned på indtagelsen af medicinen og dens bivirkninger.
 
Er det farligt 
Men søvnberøvelse står faktisk på FN’s liste over tortur. Men vi skal bare tilbage til 70erne så brugte, man også denne form for helbredelse. Men det var resursetungt og man gik over til antidepressiv medicin. Det kræver selvfølgelig noget personale der kan være på nattevagt og sørge for, at forsøgs personerne ikke falder i søvn, men tænk engang, hvor er det fantastisk. Nærmest et mirakel, som der bliver nævnt i udsendelse. Når man tænker på at 150.000 rammes af depression om året. Spørger du mig, så det ikke farligt efter at have set udsendelsen, så det virkelig værd at prøve.