vinduskarm 0Jeg har en facebook gruppe, der hedder “Urtekundskab”. Den er for alle, der interesserer sig for urter, vild mad osv. Her diskuterer vi også lidt  ind mellem og kommer med forslag, I skal være så velkommende.

Men sidst, der var sne var der en der spurte:” hvad man kunne gå ud og samle lige nu, for de var ved af blive vandvittige og manglede forår og grønt i den grad”. Noget i den stil. Der var flere, der svarede forskellige ting. Ja!  jeg tænkte “nej, selvfølgelig er der ikke noget at gå ud og samle, der jo sne og frost”. Men jeg kunne sagtens sætte mig ind i følelsen. Så der fik jeg ideen om, at lave lidt forår i min vinduskarm. Når man sådan har brug for følesen af forår, energi og noget livsbekræftende så det god healing.

Jeg husker engang i et dameblad, at have set noget lignede. Forskellige frø sået i forskellige potter.

Så først så det ud som det øverste foto. Jeg købte noget spirejord og frø. Jeg har sået dild, salat, sat nogle hvidløgsfed,basilikum, forårsløg, radisser, ramsløg og karse.

 

vinduskarm

Men efter en uge så der sådan her ud. Ja der har sneget sig en købe persille ind.

Man siger grønt er godt for øjet og det giver jeg ret i. Alle der ser på min vinduskarm smiler, for man bliver bare i godt humør af det.  Så kan vejret udenfor drille lige så meget det vil, med at leget forår den ene dag, hvor man kan sidde i sit drivhus og spise frokost bare med en trøje på og næste dag snevejr. Jeg lige glad for i min vinduskarm er der bare forår hele tiden.

Selvfølgelig bliver der ikke radisser ud af det i en skål, så skal jeg da tynde ud. Det samme med salaten, men det er fint drys til salatskålen eller til en æggemad.

Her har jeg ristet et stykke rugbrød, puttet smør på og et godt lag radisse toppe. Derpå æggeskiver, lidt pesto(elsker pesto for tiden) og til sidst et drys hvidløgsspire. MUMS det var godt! 

 

æggemad