Filmen Thrive eller angst

Angst er som en lille trold, der kikker frem engang imellem.

Angst er noget vi alle bliver konfronteret med i vores liv på en eller anden måde. Den er ikke noget vi kan undgå.

Angst Essen Seele auf hed en film, som den tyske filminstruktør  Rainer Werner Fassbinder har lavet. Hvis man skulle oversætte det til dansk ville det være noget med,  frygt æder sjælen. Derfor skal vi passe på med angst. Den kan dræne os for energi og gøre os handlingslammet. Ja ligefrem være et våben, man bruger til at syre større folkemængder. Der er nok at kunne være angst over. Det kunne være at miste dem man har kær, at miste sit job midt i en finanskrise, miste sit hus, tænke på om en datter skal arbejde 50 timer om ugen for 40kr i timen i fremtiden osv.

Jeg kan selv have perioder i mit liv, hvor jeg er mere følsom end i andre og i de perioder kan jeg næsten ikke holde ud at se nyhederne. Det ikke fordi jeg ikke kan og vil være realistisk, men fordi mine tanker og fantasi begynder at køre for fuld skrue. Jeg forstiller mig ting, der slet ikke behøver at ende med at ske på den måde. Altså pure opspind.

Men du har selv et valg, hvordan du vil handle og hvordan du vil se på DIN dag og fremtid.

Hvis du holder dig så meget som muligt i nuet og træner det, måske med Mindfulness. Så vil du bedre kunne nyde det øjeblik du er i. Du kan jo ikke altid vide, hvordan fremtiden vil folde sig ud.

Medierne er også dygtige til at give dig deres vinkel af sandheden eller endda overbevise dig om den. Glem nu ikke din egen kritiske sans. Stil spørgsmål tegn til, hvem der har lavet udsendelsen og hvad deres formål er? Hvem støtter medierne? Har de en skjult dagsorden? Hvem bliver de betalt af?

Engang imellem er det livsbekræftende, at støde på nogle der har noget andet af sige end, at det hele er så forfærdeligt. Eller at der er noget vi kan gøre. Nogle der sætter spørgsmåltegn ting tingen. Nogle der giver en nogle positive vinkler på, hvad du selv kan gøre eller, hvad der sker af små positive ting i verden.

I Spanien, som er i en forfærdelig økonomisk krise, er der folk der ikke vil give op. De har lavet zoner med egne penge de trykker. De har lavet områder hvor de bytter varer. De demonstrerer foran huse, hvor folk vil blive sat ud. De er begyndt at dyrke køkkenhaver i den kommunale jord. De prøver på den måde at overleve.

Forleden så jeg en film, der også gav mig nyt mod på livet. Filmen hedder Thrive.  I den første del handler det om ufoer, hvilket man kan mene om hvad man vil. Men det kan du bare spole forbi. Så er det det bliver meget vigtig viden, der kommer frem om vores banker. Bankernes system rundt i verden. Alle burde have denne information. Til sidst i filmen kommer der mange spændende forslag og ideer på hvad der sker af tiltag ude i verden på en ny måde at leve på. En ny verden, hvor vi gør op med angsten.

Du kan se hele filmen her:

[vsw id=”lEV5AFFcZ-s” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]