På denne tid af året kikker jeg( som så mange andre) tilbage på hele 2018. De sidste par år har jeg især  gjort det med fokus på Mind4nature.dk og hold da op…… Når først man får skrevet det ned, hvad der er sket, så er der jo sket en masse. 

Hvert år trækker jeg et tarotkort på det nye år. Mest for sjov, for jeg har ikke særligt forstand på tarotkort. Sidste år trak jeg kortet “ Tre bærge- fylde ( Abundance)”. Da jeg læste kortet, stod der at jeg har noget værdifuldt at dele og at jeg skulle gøre det nu. Det har jeg så forsøgt.

Natur og stressvejleder uddannelsen


Jeg fik sluttet mit hold 1., på  Natur og stressvejleder uddannelsen og er igang med hold 2. Jeg  er bare så glad for, at hold 1., ikke bare var en engangs fornøjelse. Det ved man jo aldrig, når man starter på noget nyt. I skrivende stund har halvdelen af hold 3., tilmeldt sig. Jeg er også bare så glad for den uddannelse, jeg har sat sammen og som jeg hele tiden småjusterer på. Jeg holder af at være tovholder og underviser på uddannelsen, sammen med mit lille hold af fantastiske gæstelærere.

Hold 1., er jeg i netværk med nu og det netværk håber jeg bare vokser sig større og større for hvert år.

Mindfulness på aftenskole

Jeg lod mig overtale til at lave et Mindfulness hold for stressramte i aftensskoleregi. Det var super spændende, fordi deltagerne seriøst  havde brug for det. 

Skovbadning

Jeg havde leget lidt med skovbadning i 2017. Men 2018 var året, hvor jeg virkelig kastede mig ud i at formidle denne skønne oplevelse. Det gjorde også, at jeg både blev kontaktet af tv og ugeblade, der ville høre mere om det. Det ligger mit hjerte meget nært og derfor vil der blive mere af det i 2019.

Stilledag

Min dejlige grund herude på landet bliver brugt til kurser, endags arrangementer og min uddannelse, men også til stilledage. Stilledage er for folk, der har brug for “at strække stikket ud” en enkelt dag. Det er der heldigvis også nogle, der har nydt godt af i år.

Online kursus

Nu her i vinterhalvåret har jeg deltagere på “ Energi og glæde hele vinterhalvåret” online kurset. Det er ikke mit første online produkt og jeg drømmer om, at lave flere online produkter. Nu har jeg lavet alle begynder fejlene og fået øvet mig i det forum. Så nu ved jeg mere om det og har mod på mere af det. Jeg kan tydelig høre forskel på mig selv på de første videoer, der blev optaget, til de sidste nye. Sådan er det jo med alt udvikling.

Jeg fik også lavet et par video interviews af personer, der er kommet ud af deres stress. Jeg samler på den slags, der kan give håb til andre. Så hvis du selv eller kender nogle, der vil interviews så sig endelig til. Ofte er det på en alternativ skæv måde at folk har fundet deres nye vej.

En dag blev jeg kontaktet af Dansk vegetariske forening, der kom ud og filmede mig til en lille reklamefilm om mangfoldigheden af vegetarer. Sådan noget syntes jeg bare er sjovt at deltage i.

Julekalender


Mit sidste tiltag var min julekalender med “Lykkenissen”. Den skulle illustrer et “ idekatalog” på , hvordan man arbejdede sig hen imod et lykkeligt liv. Er det ikke det vi alle søger? Ikke mindst dig, der bliver ramt af stress og vil lave en ændring i livet.

Efteruddannelse

Jeg har haft gang i at viderudvikle mig i år( noget man efter min mening aldrig må stoppe med). Jeg blev i 2018 selvværdsvejleder hos Joan Ørting og det har givet mig en masse ideer, som I vil høre nærmere om. De fleste stressramte har et knækket selvværd, som de skal have hjælp til, for at kunne komme videre i livet.

Jeg har været på inspirationsdag  hos min gamle naturvejleder kollega Simon Høegmark ViNatur og fået ideer.

Efteråret og det meste af december gik med at tage et modul på universitetet i “Naturen, som ressource  i helbredelse og sundhedsfremme”. Hvilket har givet mig et endnu bedre fundament som underviser og givet mig den sidste nye viden indenfor terapihaver og naturbaseret terapi. 

Derudover

Hvis du ikke syntes det ser ud af noget særligt, så læg lige til at jeg arbejder i aktiviteten på et plejecenter ved siden af.

Jeg ønsker jer alle et godt nytår!