Så har jeg prøvet, at deltage i en af de onsdage , man kan tilmelde sig i Haverefugiet i Sorø.

De onsdage kan jeg kun anbefale. Stille og roligt tempo går det i og smittende godt humør.

I kan se kalenderen for Haverefugiet her og info om de kommende onsdage, med hvert sit tema:

http://www.haverefugiet.dk/kalender.php?eventMonth=Sep2013

I dag var temaet “Om dyrs betydning for menneskers helbred”.

Vi startede med, at mødes omme i halmballeren i en tidligere Carport, som er blevet mødestedet i haven. Her var der dug på bordet og dejlig friskbrygget te og lidt sundt snaks og Ja! så sidder vi på hamballe og skind med tæpper om os.

Vi præsenterede os for hinanden og så fortalte Ella, der har haven om dagens emne. Hun havde hvis dårligt fortalt færdigt om emnet før ens af hendes to katte indfandt sig og blev kælet på skift. En rigtig terapikat.

Katte har en dejlig umiddelbar måde, at være på og når de spinder virker det dejligt beroligende på folk der har stress. Med mindre altså man kan lide katte.

terapikatI får lige et foto af en af mine egne katte Hansi, da jeg ikke havde kamera med i dag. Elsker min store spiritueller læremester Erhart Tolles udtagelse om katte “De største læremestre jeg har haft i mit liv er mine katte”. Det så rigtigt, prøv selv, at iagttage en kat og se, hvordan den bare er, er i nuet. Nærværende og tilstede.

Vi var også omme og se Ellas høns, de har også en påvirkning på mange mennesker. Deres klukken og rolige bevægelser smitter af på dem, der kikker og de er sjove at iagttage.

Efter en del snak gik vi en skøn tur i en reetableret grusgrav, der ligger lige bagved haverefugiet. Her var brombær, pærer og æbler. Fantastisk tid på året. Efterårssolen lod også sine stråler varme os. I en indhegning gik der skotsk højlandskvæg. En tyr og hans to hunner, en med en nuttet kalv. Da vi kom , kom de nysgerrigt hen til os og vi gav dem nogle æble. På en bænk sad vi og nød udsigten og køerne holdt sig til os, da vi gik, gik de også med, til de ikke kunne gå med længere. Vi talte om at de holdt sig til os fordi de var flokdyr. Men måske har vi bare glemt, at vi hører sammen og at vi er forbundet. Dyrene og os.

Terapi missen hoppede sjovt nok med os på hele turen, som havde den fået ordre på at deltage i dag.

Da jeg kom fik jeg også lige hilst på Ellas nye hund, der er hvalp og en Dansk spids hund. Evig glad blev den da den så mig og det jo det, der er så fantastik ved dyr. I sær hunde, aldrig er der forbehold eller noget, de bare evig glade og gider vi lege er det endnu bedre. Da jeg var stresssygemeldt var det også en stor rolle min hund spillede for at få mig i godt humør.

Vi sluttede igen af i halmballeren hvor vi nu spiste vores medbragte frokost. 

Min egen konklusion på dagens tema er, at dyrene har en stor betydning på folks helbred. De er beroligende og rare, at være sammen med. Sjove at iagttage og bløde, at kæle med. Så de stimulerer os på mange måde i en god retning.