Hvis vi kan prøver vi altid, at få en anderledes Københavnerture for at se noget nyt.

Sidst vi var i København var for 14 dage siden.

Vi går altid meget, når vi er derinde. Først gik vi fra Nørreport til Nørrebro runddel fordi vores tandlængen også skulle have et besøg.

Derefter ville min datter se, hvor hendes far havde boet som barn, i skole, hvor han boede da han fik hendes storesøstre og hvor jeg boede da jeg flyttede hjemmefra. Så det blev en gåtur ned af memory lane på Nørrebro. Det betyder meget for et ungt menneske i forståelsen af sine forældre, at få den slags oplevelser og fortællinger.

Så gik vi tilbage til city igen. Nu af en anden rute, hvor vi tilfældigt kom forbi et sted, hvor der stod “Byoasen”. Et sted vi ikke havde set før.

I De Gamles By på Nørrebro har Miljøpunkt Nørrebro i samarbejde med Sundhedsforvaltningen startet projektet ByOasen. ByOasen er en bybondegård, hvor kvarterets børn og voksne kan skabe og deltage i friluftsaktiviteter med dyr og miljø. I ByOasen er der kaniner, høns, marsvin, mus og geder. Ved Miljøstationen står to bistader – et samarbejde med Bybi og Møllegade Frittidhjem. I orangeriet har vi et voliere med spændende fugle. Børn og voksne kan dyrke kolonihaver, højbede og lave mad på bål samt mange andre aktiviteter.

 

Læs her alt om, hvad byoasen er og hvor den ligger HER

7

Hvilket dejligt sted med dyr, højbede, og kolonihaver. Et lille paradis midt i byen.

4

 

5

Derefter spiste vi i city og så gik vi en lang tur til Sundholmen/ Kofoed skole. For i et tv program om fælleshaver, havde vi set en smuk pileflets facade. Den ville vi godt se i virkeligheden.

Det var også et flot imponerede syn. Smukt og organisk i sin form er det lavet af en kvindelig kunstner.

6

3

 

1

Her havde de også højbede og høns.

2

Læse alt om Kofoed skole, som er et sted for unge hjemløse og udsatte grønlændere HER

 

Jeg elsker de her nye tiltag i mit gamle København. Som handler om fællesskab og om at skabe noget der handler om at ville et mere autentisk liv. Hvor man mødes med andre mennesker, dyrker sine grønsager, passer dyrene og finder ro ved det. Det giver mig håb for fremtiden.