pc

For et par uger siden holdt jeg en computer fri uge. Skønt!

Ja! jeg ved godt det ikke er en MAC, men jeg elsker den nu alligevel. Den er også mange lysår længere fremme end de 70ér pcér, der stod på min gamle arbejdsplads.

Computer pausen var ikke på grund af sommerferie, men en indre behov. Lige for tiden skriver jeg på mange forskellige medier og ved også godt, at det vil jeg ikke have tid til i længden, så nyder det nu for jeg elsker det.

Der er min blog her, der hovedsageligt handler om min passion for mindfulness, stress og natur.

Der er min gamle blog http://pippitime.blogspot.dk/, som jeg ikke har kunne slippe. Den er mere eller mindre gået fra, at være en blog om lives glæder, til at være en madblog. Måske har jeg planer med den i fremtiden, så slipper den ikke lige. Der også 100 der inde og læse på den hver dag, så det ville være dumt at slippe den lige nu.

En gang om ugen cirka har jeg lovet, at jeg komme med en madopskrift til kvinde online bladet http://udenfilter.com/ og derudover en artikel engang imellem til deres temanumre og sikkert mere endnu, hvis jeg orkede.

På facebook, har jeg en FB gruppe, der hedder “Urtekundskab” med over 1000 medlemmer, hvilket jeg er rigtig begejstret for. Her skriver jeg en daglig status opdatering om urter eller vild mad, endnu en passion.

Der er meget, der skal gøres i sådanne sammenhæng, som at få ideer, skrive indlægget, tage et eller flere fotos, billedbehandle disse og sætte det hele flot op. Er det mad jeg skriver om, skal den selvfølgelig også først laves.

Alt sammen gratis og i min fritid og fordi jeg bare ikke kan lade være. En samlet passion for at formidle. Jeg klager overhovedet ikke, ville faktisk ønske, at jeg kunne leve af det.

Men havde bare brug for en pause og havde fortalt på alle blokke osv., at jeg holdt en pause.

Men tilbage til fri ugen og hvordan den gik?

Jeg vil sige, at den første dag kløede det i fingrene for lige at tjekke facebook eller andre ting. Nu skal det lige siges, at jeg ikke bruger facebook særligt meget til at glo på andres statusopdateringer. Men fordi, at jeg er med i forskellige grupper, hvor det lidt vigtigt at følge med, indenfor emner, der interesserer mig og så chatter jeg med min veninde. Så følte mig en lille smugle udenfor og tror at det det mange er så bange for hvis de ikke lige er online hele tiden.

Det skal lige sige, at det også var pause fra mobilen, som jeg i forvejen aldrig bruger, med mindre det nødvendigt, at ringe til nogen. Ville nok være anderledes, hvis jeg havde en smartphone.

Tv blev der også skruet ned for og bøger hevet frem i stedet. Det var det bedst, for der er langt imellem gode film i tv’et.

Min mand var sat til at tjekke e-mails  og sige hvis, der var noget livsnødvendigt. Så der var ingen grund til at åbne computeren.

Allerede anden dag slappede jeg af på det og så blev det bedre og bedre.

Det var også overraskende, hvor meget jeg bruger pcéren til. F.eks. skulle jeg finde en madopskrift, der plejer jeg lige at Google. Nu tænkte jeg “Nå ja! hvad gjord jeg før?” og måtte finde kogebøger frem eller prøve mig frem.

Det kunne også være titlen på en bog jeg ikke lige kunne huske eller togtider osv. Google mig friende, du måtte undvære mig.

Selvfølgelig fik jeg mere tid til forskellige ting. Da det var flot sommervejr var jeg en del udendørs og havde tiden til at fordybe mig i naturen , familien, min fremtid og bare det at sidde og nyde nuet og lave ingenting.

Da ugen var gået var jeg ret så afslappet med, at komme i gang med facebook og blokke igen. Havde faktisk ingen hastværk. 

Jeg har fået mange ideer under pausen og det tror jeg også skal til engang imellem.

Så kan kun opfordre til sådan en pause engang imellem, hvor det kan lade sig gøre f.eks. i ferierne. Så få nye ideer, når du laver ro og plads til at ideerne kan komme. Ellers kører du bare, der i hamsterhjulet om du har arbejde eller er ledig.