Jeg syntes det sjovt, at eksperimenterer med mad. At finde ud af, hvordan man laver mad helt fra bunden af. Min passion på det område skyldes også min lyst til, at blive mere selvforsynende. Madlavning er mit håndværk.Det bliver jeg aldrig træt af.

For det meste syntes jeg at det er hyggeligt, at lave mad og jeg har en masse dybereliggende grunde til den følelse. Fek.s vil jeg gerne vide,hvad jeg og min familie putter i munden. Det er blevet meget vigtigt for mig i min jagt på et bedre liv.

Fornylig støtte jeg på en opskrift, hvor man selv fremstiller vildgær. Det syntes jeg lød spændende.

Man skal tage et sylteglas med låg, det skal bare sidde løst på. (ellers kommer der for meget tryk i glasset)vildgær 2

Der i skal man komme:

En håndfuld tørrede figener

Vand så det lige dækker figenerne

2 spsk.honning

2 spsk. sukker

Det skal stilles i 4-6 dage i rumtemperatur til det viste tegn på liv. Det vil sige,at det bobler, fignerne flyder ovenpå og det dufter lidt af cider. Det ser ikke så lækkert ud nuværende stadie, men dufter som sagt friskt af cider.

Hos mig skete der først noget da jeg satte glasset i vinduskarmen en dag med solskin.

vildgær

Nu kan du lukke for låget og stille det på køl et par måneder i køleskabet.

Når det skal bruges skal det tages ud dagen før, låget skal åbnes og det skal stå og “vågne”.

 

I glasset er der til 3 brød, da man bruger Ca. 1 dl – 2 dl pr.brød.

Opskrift på brødet:

Ca. 1 dl vildgær (siet væske)

4-5 dl lunken vand

1 spsk. salt

2 spsk. sukker

Ca. 100g fuldkorns mel

Ca. 3-400g hvedemel

Alt æltes sammen til du har en fast kugle.

Dejen stilles nu til hævning i en times tid i en skål.

Derefter former du brødet og stiller det til hævning igen. Gerne en hel dag 5-7 timer.

Nu bager du brødet ved 200 grader i Ca. 20 min til brødet er gyldent og lyder hult, når du banker på det i bunden.

Du får et fantastisk brød, der smager lidt af sigtebrød. Det smager lidt sødt og er længe om at blive tørt og kedeligt.

brød

God fornøjelse!