Jeg fik for et stykke tid siden en ny bog til at anmeldelse. Lidt pinligt, at jeg ikke har fået anmeldt den endnu. Grunden er, at det er en bog, hvor man læser et par sider og så går man og grunder over dem.

Ikke fordi det er svært stof at læse, mere fordi det er noget man kan gå og filosofere over.

Bogen hedder “ Lyt lyt lyt “ og er af Chris Norre.

Forfatteren er Cand.Mag i filosofi og idræt og ved en masse om mindfulness.

Jeg mødte ham for flere år siden på et iværksætter kursus i Ringsted og har siden haft en lille walk and talk med ham inde i København.

Det her er ikke hans første bog.

Jeg syntes alle der dyrker og især underviser i mindfulness burde læse den. Alle behandlere, alle skolelærer….måske alle. For den har et vigtigt budskab der handler om hvordan vi lytter til hinanden.

Ifølge forfatteren lytter vi på tre niveauer: overfladisk, mellem og dybt.  De fleste praktiserer de to første måder. Men den dybe lytning kan noget ganske særligt. 

Mine kursister på Natur og stressvejleder uddannelsen skal her på næste modul på en walk and talk med en prøvekanin og jeg har ladet dem læse tre sider af bogen. Det omhandlede lige det, at gå sammen med en klient i naturen og lytte til klientens fortælling.  Lytteren skal prøve ikke at lade sig vildlede af sine erfarings tanker, der altid prøver at finde noget det kan relatere til. Når man virkelig har behov for en der lytter til ens fortælling, så er det værste hvis lytteren siger “ det har jeg også prøvet” og måske nærmest overtager fortællingen.
Istedet skal lytteren først bryde ind når han/ hun har fået kraftige beskeder fra sin intuition, i form af kropsfornemmelser og mentale billeder.

I bogen står også: Mindfulness er en række øvelser, som leder os ind i at være til stede. Ordene “ til stede” betyder, at man er lige her, “ til” “stede”. Man er lige her, hvor man er.

Det har jeg arbejdet på i mange år og havde en oplevelse, der fik mig til at reflektere over det forleden. En af mine facebook venner skriver, hvad hun skal i februar og slutter af med, glæder du dig også til noget? Jeg svarer “ næ, det tror jeg ikke” og følte det var da også lidt kedeligt, at jeg havde det sådan. Efter nogle timer kunne jeg skrive flere ting jeg glæder mig til. Jeg havde bare ikke nået at tænke over det endnu. Men jeg var i nuet, hvor jeg skulle til at lave aftensmad til en hyggelig aften. Jeg var i januar. Jeg var tilstede. Jeg blev helt glad for det var et bevis på at jeg var kommet temmeligt langt med at være i nuet.

I bogen er der gode eksempler og øvelser. Bogen er ikke særlig stor og kun på 182 sider. 

Jeg vil forsætte med at læse et par siden og gå og filosofere over dem.