Sponsoret indlæg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er kommet en ny bog til alle os, der elsker København.

”Stille København” af Peter Olesen. Forlaget Frydenlund har udgivet den.

Måske kender du Peter Olesen i forvejen fra tv eller fordi han har udgivet et hav af bøger i forvejen. En del om de forskellige bydele i København.

I denne bog koncentrerer han sig om, at finde 40 steder i København, hvor du kan søge hen og få fred og ro.

Dette er oplagt til dig med stressproblemer. Men i princippet kan alle få brug for en stille stund indimellem.

Bruger du Københavns parker og små åndehuller når du er i København?

Eller når nu du bor der?

Da min datter var lille og vi boede i København, købte vi ofte en pizza og gik over i Kongens have. Eller sad og spiste frokost på en bænk ved Nikolajs kirke, hvor der også er en lille legeplads. Der kunne hun lege bagefter og mor og far kunne lige få et hvil. Væk fra støj og larm.

Peter Olesen, har valgt 40 steder, som både er kendte og ukendte. Det kommer an på, hvor godt du kender København. Nu er jeg det meste af min barndom blevet slæbt rundt til diverse steder og vokset op i et hjem med mange bøger om København. Det var også en by mine forældre elskede. Jeg har boet i Brønshøj af to omgange og en gang på Nørrebro. Nu det cirka 13 år siden vi flyttede derfra og ud på landet, men jeg elsker stadig at komme til København. Elsker at lege turist i min egen hovedstad. Man kan hele tiden finde noget nyt man ikke har set. Der er stedet i bogen, jeg ikke kender. Det bliver så spændende, at gå på opdagelse der.

Bogen er meget detaljeret mht. hvordan du finder stederne og i beskrivelsen af stederne. Hvem, der har bygget de forskellige bygninger og lavet forskellige statuer. Så du kan tage bogen med på Københavnerture og lære en masse.

Vi har det med, at tage en bydel af gangen, når vi er på Københavnertur. Sådan, at man ikke altid ser det samme og det samme. Vi vælger f.eks. Østerbro eller Frederiksberg og går rundt der. Det er oplagt, at bruge bogen sådan.

Stille steder

Flere og flere får brug for stille steder. Derfor skriver nogle hjemmesider guide om ”Stille cafeer”, derfor bygges der, som noget nyt andelsboliger uden larm. Derfor er der stille kuper i toget osv.

På de stille steder, bogen beskriver, kan du sætte dig med din frokost, en god bog, hygge med familien eller bare sidde og meditere lidt.

Er du typen, der sukker over at skulle på en Københavnertur? så er det måske fordi, du kun farer rundt inde ved strøget, Illum og Rådhuspladsen. Så kan jeg godt forstå du sukker. Men prøv, at søg ud i hjørnerne og gå på opdagelse efter Peters 40 steder eller find dine egne private åndehuller. Der er masser af dem, når du først får drejet dit fokus den vej. Jeg tror du vil blive mere glad for København, når du finder disse skønne steder. Især, hvis du giver dig lov til at sidde ned på en bænk en stund og lade roen falde på dig.

Jeg kan virkelig anbefale denne lille bog, som jeg blev så glad for at gå på opdagelse i.

Mindful walking

Jeg har i flere år været ærgerlig over, at se at flere af de Københavnske parker ikke blev benyttet. Derfor skrev jeg den guide, som man kan få gratis ved at skrive sig op til mit nyhedsbrev. Jeg har også hele tiden haft planer om, hvordan jeg kunne lave nogle kurser i disse åndehuller.Nu har jeg ideen på plads. Jeg har et kursus i Mindful walking, hvor vi sammen kan gå på opdagelse disse steder. Et rigtigt forårs kursus I de københavnske gader og stræder og til de stille steder/parker.

Der vil i pausen være snak om aktuelle emner og øvelser undervejs.

Læs mere om kurset og få det til tilbudspris HER