Reklame.

 

Jeg har indgået et samarbejde med forfatterskabet.dk.

En af de bøger jeg har valgt at anmelde er “ Glutenfrie årstider af Karina Baagø”.

Det første jeg tænkte da jeg så bogen var, at her var en bog, der vagte min interesse. Ikke fordi jeg er glutenallergier, men fordi jeg ind imellem får kursister på min uddannelse til Natur og stressvejleder, der er allergiske. Første gang jeg fik sådan en kursist, var jeg lidt på herrens mark. Jeg kunne jo bare have købt noget færdiglavet, men jeg sætter en ære i, at lave maden til mine kursister.

 

Der står bag på bogen “ at nu det slut med at føle sig udenfor” og det er netop det jeg ikke vil have at nogle af mine kursister følte.

Bogens forfatter oplevede at hendes datter ikke kunne tåle det samme, som andre og det gav anledning til bogen.

Det næste jeg sætter højt på min uddannelse er, at vi gennemgår årstiderne. Mærker, hvordan årstiderne påvirker os, hvilken minder vi forbinder med årstiden, højtider osv. Det gælder også det mad vi spiser. For eksempel, at vi bruger og spiser de frugter og grønsager, der hører til årstiden og hygger os med de traditioner, der er igennem året. Bogen følger også årstiderne og årstidernes traditioner, så det jo helt fantastisk. 

Der er både opskrifter til rababerkager, koldskålscrunch, klamme fingre til Halloween og pebernødder til jul og mange andre opskrifter.

Forfatteren har udviklet “ strukturmetoden”, så glutenfrit brød nærmer sig strukturen i almindeligt brød.

Jeg har valgt at afprøve “ Sprøde vaniljevafler” fra efterårsafsnittet, da vafler er blevet så populære at spise morgen, middag og aften. Forfatteren skriver, at de især i starten brugte vafler, som erstatning for almindeligt brød.

Jeg valgte, at spise mine med hjemmelavet brombær syltetøj, vegansk flødeskum vendt i brombærsyltetøj og nogle rå æbletern.

Jeg kan anbefale bogen til alle, men især familier med børn eller voksne, med gluten allergi, da der er tænkt på børnene i bogen. Opskrifterne er lette at gå til.