gris

I går var jeg besøgende på et hospital eller sygehus, kald det hvad du vil. Nej! ude på landet, hedder det vist nok sygehus.

Da jeg kom til sygehuset så det meget dyster ud udefra, men det var nok mere vejret der var skyld i dette.

Da jeg så kom ind, syntes jeg det var fedt, at der var bygget nogle sjove indfald hist og pist, der fik mere lys ind i bygningen, med store ruder. Det plus skal de dog have.

Men så kom jeg videre fra indkomst hallen, ind i elevatoren og op på afdelingen, gosh! hvor kedeligt.

Gangen i hvid og gråt og selve hospitals stuen i gråt. Altså jeg ved godt, at der skal være rent og sterilt (hvis der er det?), men det kan vel godt forekomme med nogle farver. Har man virkelig ikke råd til det? Bare nogle rammer med nogle plakater ville gøre underværker.

Mine venner der er Feng Shui stylister eller boligindretningsdamer, kom ud og se, I kunne gøre en karriere her.

Jeg kom til at tale med min datter om en film, vi havde set en gang, måske hed den “Gris”.

Om en mand, der kom på hospitalet og i lang tid brokkede sig over en plakat med en gris på. Han syntes den var grim, den ikke hørte hjemme, den var barnlig osv. Så lige pludselig en dag, så havde en fjernet plakaten. Det fik denne mand til at blive frygtelig ked af det, der manglede noget og han styrtede rundt og ledte efter grisen på hele hospitalet, han blev virkelig nedtrygt. Helt ude af den.

Der kan man se, hvad en enkelt plakat kan gøre. Om patenterne så brokker sig over det eller værdsætter det, så har det en betydning. I stedet for en nøgen væk.

Er man syg er det måske ikke de store helbredende kræfter, der går i gang ved at kikke på en grå nøgen væg.

Nu kom vedkommende hjem i dag, men alligevel vil jeg opfordre til at hvis du skal besøge en syg på et sygehus så hav noget med med farver på. Det behøver ikke være blomster, men det også godt.

Det kunne være nogle postkort eller andet med dejlig natur, flotte farver, fotos af familien, børnetegninger, en rejse osv